Două școli din Bârlad și una din Vaslui, cele mai „europene” din țară

Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui, Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad și Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” Bârlad se află printre cele 105 câștigătoare ale competiției naționale „Școală Europeană”, obținând printre cele mai mari punctaje din țară.

Joi, 25 mai, a fost afișat rezultatul în urma evaluării celor 150 de școli și licee din țară care s-au înscris la competiția națională „Școală Europeană”, ediția 2023. Competiția s-a adresat unităților școlare din învățământul preuniversitar, care au fost și sunt implicate în programe europene din domeniul educației și formării profesionale. La nivelul județului Vaslui, s-au înscris trei unități școlare, respectiv Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui, Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad și Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” Bârlad.

Competiția a fost lansată de Ministerul Educației în anul 2004, ca semn al recunoașterii contribuției școlilor românești la sprijinirea eforturilor României de integrare în UE, și a fost deschisă tuturor unităților implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale.

Competiția „Școală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, a rezultatelor elevilor la învățătură, examene naționale și olimpiade și concursuri școlare, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra calităţii educaţiei, culturii organizaționale și a ethosului școlii.

La nivelul țării, și-au depus candidatura 150 de școli și licee, însă au fost declarate câștigătoare doar 105. Lista finală a fost afișată, ieri, pe site-ul https://www.edu.ro/scoala-europeana. Certificatul este valabil timp de trei ani, după care câștigătoarele trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Astfel, din 200 de puncte posibile, Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui a obținut 195 de puncte, reușind să ocupe primul loc la nivel național. Este urmat îndeaproape de Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad, care a totalizat 193 de puncte și a ieșit pe locul doi, și de Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, care s-a clasat pe locul patru, cu un total de 187 de puncte.

„Școala «George Tutoveanu» – Școală Europeană 2023! În lista unităţilor de învăţământ preuniversitar declarate câştigătoare în cadrul competiţiei naționale «Școală Europeană», Școala «George Tutoveanu» Bârlad ocupă un loc pe podium, locul al II-lea, fiind apreciate calitatea și coerența managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii. Felicitări echipei de proiect! Felicitări celor care muncesc zi de zi pentru aceste rezultate frumoase!”, au transmis reprezentanții unității școlare prin intermediul paginii de socializare a instituției.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” le conferă acestora recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar, la creşterea calităţii educaţiei și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.