Două fete și un băiat din Bârlad participă la Turneul „36 Rugby Seven Costa Blanca” din Spania

În acest week-end, loturile de seniori ale României 7s, fete și băieți, iau parte la Turneul de pregătire „36 Rugby Seven Costa Blanca” din Alicante, Spania. Printre fetele deplasate în Peninsula Iberică se numără și bârlădencele Ana-Maria Călin și Paula Irina Ursache, ambele legitimate la CS Politehnica Iași. La masculin, Bârladul este reprezentat de Teodor Ursu, ce activează la CSU ELBI Cluj.

Oficialii Federației Române de Rugby au anunțat, pe 25 mai, că cele două echipe naționale ale României 7s (rugby în 7), fete și băieți, au plecat spre Spania, pentru a participa, între 26-29 mai, la Turneul „36 Rugby Seven Costa Blanca”, ce se desfășoară la Villajoyosa, Alicante. Asta după ce, anterior, după un mini stagiu de pregătire la Complexul Sportiv „Sydney 2000” de la Izvorani, cele două staff-uri tehnice au stabilit loturile finale care vor evolua în competiția din Spania.

Echipa de fete a României 7s este formată din 12 senioare, printre ele regăsindu-se și două bârlădence. Este vorba despre Ana-Maria Călin și Paula Irina Ursache, legitimate la CS Politehnica Iași. Ambele sunt absolvente ale Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, unde au practicat rugby super mixt, o ramură a sportului cu balonul oval. Antrenată de profesorii Daniel Tufaru și Valerian Panțîru, echipa din care au făcut parte cele două rugbiste a devenit campioană națională în anii 2017, 2018 și 2019 în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS).

La feminin, România se află în Grupa B, alături de Suedia și Selecționata All Stars din Marea Britanie, iar în Grupa A se află Polonia, Portugalia și Moldova.

Din echipa de băieți, compusă tot din 12 sportivi, face parte și bârlădeanul Teodor Ursu, fundaș la CSU ELBI Cluj, ce și-a început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior a făcut pasul la Rugby Club Bârlad, după care a fost transferat la Cluj.

La masculin, România face parte din Grupa C, alături de China, Danemarca și Viator Barbarians, în Grupa D se află Portugalia, Moldova, Belgia Barbarians, Olymp Kazakhstan, iar în Grupa E sunt Spania, Lituania, o Selecționată All Stars Africa de Sud și Akuma Rugby Agents.

Ambele echipe naționale de rugby 7s ale României vor participa la Championship Series (Campionatul European), care cuprinde două etape ce vor avea loc la Algarve (iunie) și Hamburg (iulie), dar și la Jocurile Europene de la Cracovia (iunie), competiție care este și criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, câștigătoarea competiției obținând și biletul la Jocurile Olimpice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.