Două eleve din Bârlad, calificate la finala mondială a Olimpiadei Internaționale de Engleză Hippo

Performanță extraordinară a Centrului Educațional YES din Bârlad! Două dintre elevele care studiază Limba Engleză aici s-au calificat direct în finala mondială a Olimpiadei Internaționale „Engleza fără Frontiere” Hippo, sărind peste etapa continentală. Olimpiada este organizată de Italia pentru elevii de 6-19 ani de pe tot mapamondul, cu condiția să nu fie vorbitori nativi ai Limbii Engleze.

Bârladul are un nou motiv să se mândrească! Zilele trecute, două dintre elevele care se pregătesc intensiv la Limba Engleză în cadrul Centrului Educațional YES (Youth Education Solutions) Bârlad au aflat că se numără printre cei trei români ce s-au calificat direct la faza mondială a Olimpiadei Internaționale „Engleza fără Frontiere” Hippo.

Acestea sunt: Ilinca Anastasia Sandu (grupa Little Hippo – pentru copii mai mici de 10 ani) și Delia Anastasia Badragan (grupa Hippo 2 – pentru copii mai mici de 13 ani). Pentru că au obținut cel mai mare punctaj din țară la categoria lor, cele două eleve au sărit peste etapa continentală și s-au calificat direct în finala mondială. Ilinca a obținut 69 de puncte, respectiv 30 la proba de Reading (înțelegerea textului citit) și 39 la proba de Writing (compuneri), în timp ce Delia a obținut 73,5 puncte, respectiv 33 la Reading și 40,5 la Writing.

Olimpiada Internațională „Engleza fără Frontiere” Hippo se află deja la cea de-a XI-a ediție și este organizată de Global Hippo Association, un ONG din Italia, pentru a promova Limba Engleză, a provoca elevii din întreaga lume să concureze în această limbă și a îmbunătăți cooperarea dintre profesorii de pe mapamond. Se desfășoară pe mai multe categorii de vârstă / nivele de pregătire: Little Hippo (copii mai mici de 10 ani), Hippo 1 (mai mici de 12 ani), Hippo 2 (mai mici de 13 ani), Hippo 3 (mai mici de 15 ani), Hippo 4 (mai mici de 17 ani) și Hippo 5 (mai mici de 19 ani).

Olimpiada Hippo se adresează tuturor elevilor cu vârsta cuprinsă între 6-19 ani de pe toate continentele, excepție făcând cei din țările vorbitoare de Limba Engleză. Ca și în cazul olimpiadelor școlare, și aceasta are mai multe etape: runda preliminară (17-18 martie), runda semi-finală (21-22 aprilie), etapa regională (pentru Europa – 23-25 mai, Veneția, Italia) și finala mondială (Roma, Italia, între 27-30 septembrie).

„Cu o imensă bucurie, anunțăm faptul că doi finaliști la Olimpiada Internațională de Limba Engleză Hippo sunt din Centrul Educațional YES Bârlad! Felicitări, Ilinca Anastasia Sandu (Little Hippo) și Delia Badragan (Hippo 2)! Aceste rezultate vă vor responsabiliza extrem de mult, pentru că de această dată, va trebui să munciți cu și mai multă sârguință pentru a aduce pe podiumul internațional țara noastră, România! Fie ca bunul Dumnezeu să vă întărească să aduceți medalii acasă, iar numele voastre să fie înscrise în Hall Of Fame! Echipa YES vă va sprijini cu toate forțele în pregătirea voastră de performanță! Întreaga gratitudine echipei Hippo pentru oportunitatea oferită copiilor din lumea întreagă! Sunteți cei mai buni dintre cei mai buni!”, a transmis Anca Sandu, fondatoarea Centrului Educațional YES Bârlad și profesoara care îi pregătește la Engleză pe elevii Centrului.

La ediția din acest an, la nivelul întregii țări, s-au înscris 1.667 de elevi, câteva sute dintre ei fiind din Bârlad. Cei mai mulți au fost eliminați după runda preliminară, desfășurată în martie. Acum, după afișarea rezultatelor la runda semi-finală, doar 12 elevi din țară s-au calificat la etapa regională ce va avea loc la Veneția. Este vorba despre doi elevi din grupa Little Hippo, doi din grupa Hippo 1, doi din grupa Hippo 2, trei din grupa Hippo 3, doi din grupa Hippo 4 și unul din grupa Hippo 5.

De menționat că, la ediția din 2022, Centrul Educațional YES a avut un elev calificat la faza regională a olimpiadei. Este vorba despre Rareș Cristian Macovei (9 ani), la acel moment elev în clasa a III-a la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad.

2 COMENTARII

  1. Mulțumim mult! Aceasta apreciere ne onorează extrem de mult ! Ne angajăm cu solemnitate să muncim cu toate forțele pentru a aduce medalii la noi acasă! Cu toată stima, Anca Sandu

  2. Felicitări copiilor talentați și Centrului Educațional YES pentru asigurarea atractivității în învățarea limbii engleze! Felicitări doamnei prof. Anca Sandu pentru oportunitatea creată copiilor din Bârlad de a realiza performanță prin învățarea limbii engleze – modalitate de comunicare globala în știință, tehnologie, afaceri, politică, divertisment, în domeniul internetului și publicității!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.