Canotoarea Adriana Ailincăi, aur continental la Campionatul European de Seniori din Slovenia

Rezultat excelent obținut de canotoarea Adriana Ailincăi (căsătorită Adam), din comuna Văleni, la Campionatul European de Seniori, desfășurat în acest week-end, la Bled, Slovenia. Sportiva a concurat în proba de opt plus unu (W8+) și a reușit să cucerească titlul continental și medalia de aur alături de colegele de ambarcațiune.

Între 25-28 mai, Lacul Bled de lângă orașul cu același nume din Slovenia a găzduit Campionatul European de Canotaj pentru Seniori, la care au luat parte 229 de echipaje din 33 de țări, însumând 560 de sportivi.

România a participat cu 11 echipaje (6 feminin și 5 masculin), în final, sportivii noștri revenind în țară cu 6 medalii (5 de aur și 1 de argint), rezultat ce a plasat țara noastră pe locul doi în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie (10 medalii – 5 de aur, 3 de argint și 2 de bronz).

Județul Vaslui a fost reprezentat de o singură sportivă, în speță Adriana Ailincăi (căsătorită Adam), în vârstă de 24 de ani, din comuna Văleni. Aceasta este legitimată la CSM Călărași și este componentă a lotului de Seniori al României.

Sportiva a concurat în proba de opt plus unu feminin (W8+), alături de alte opt colege din țară (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și cârmaciul Victoria Petreanu).

În cursa de calificare de vineri, 26 mai, de la ora 10.08, româncele s-au clasat pe primul locul din cele patru echipaje înscrise, obținând dreptul de a merge direct în Finala A, de duminică, 28 mai. În finala care a fost programată de la ora 14.41, fetele noastre au reușit să treacă linia de sosire tot primele, cu timpul de 06:01.55, cucerind astfel medalia de aur și titlul de campioane europene. Au fost urmate de echipajele din Marea Britanie (argint), Italia (bronz) și Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.