Doi rugbiști din Bârlad, pregătire cu România pentru European Olympic Games, din Polonia

Cel de-al patrulea cantonament organizat de Federația Română de Rugby (FRR) în acest an pentru naționala de seniori de rugby în 7 se desfășoară, la Complexul Sportiv „Sydney 2000” de la Izvorani, în această săptămână (24-30 aprilie). De această dată, staff-ul tehnic a selecționat 17 jucători de la cluburi din întreaga țară.

Stagiul are în vedere pregătirea în vederea participării la European Olympic Games, competiție programată în perioada 23-27 iunie, în Polonia, unde România 7s este calificată. De altfel, această competiție reprezintă criteriul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Din cei 17 jucători convocați, doi sunt bârlădeni legitimați la cluburi din Liga Națională de Rugby. Este vorba Vlad Balan (22 ani, jucător pe centru la CS Știința Petroșani) și Teodor Ursu (21 ani, fundaș la CS Universitatea Cluj). Ambii și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe de top din țară.

Ceilalți 15 jucători convocați la acest cantonament sunt de la CSM Știința Baia Mare, CS Știința Petroșani, CS Dinamo, CNAV-Dinamo, RC Grivița, CS Universitatea Cluj, LPS Suceava, CS Politehnica Iași și CSA Steaua. Jucătorii sunt coordonați de staff-ul compus din: Florin Vlaicu – antrenor, Daniel Carpo – antrenor, Silviu Tănase – preparator fizic, Ilie Vlad – doctor și Marin Obretin – maseur.

„Am decis împreună cu staff-ul să luăm mai multi jucători tineri pentru acest cantonament, să vedem cât mai mulți jucători, pentru că luna mai și luna iunie sunt două luni importante pentru noi, pentru rugby-ul 7s pentru că vom avea un turneu în Spania, după care va fi Campionatul European, unde se va juca și calificarea la Jocurile Olimpice. Așa cum spuneam, e important să vedem jucători tineri, să vedem pe cine ne putem baza în viitor. Așa cum am făcut și în celelalte stagii, încercăm să implementăm și în acesta elementele de bază pe care ne-am construit sistemul de joc, să îmbunătățim pregătirea tehnico-tactică, să îi ținem pe băieți focusați pe rugby 7s, pentru că știm că în România accentul e pus pe rugby 15. Încet, încet, prin fiecare antrenament, încercăm să punem pe teren sistemul de joc, atât apărarea, cât și atacul, pentru ca, în luna iunie, să putem să facem o competiție cât mai bună și, de ce nu, să avem șanse pentru a lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris”, a declarat Florin Vlaicu, antrenorul României 7s.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.