Amortizorul de șoc al hayonului, principiul său de funcționare și importanța sa

Amortizoarele sunt o parte vitală a suspensiei unui vehicul.Un amortizor este menit să absoarbă sau să atenueze presiunea și revenirea arcurilor și a suspensiei. Acestea controlează mișcarea nedorită și abundentă a arcului. Amortizoarele vă mențin anvelopele în contact cu strada în mod constant.

Funcționarea unui amortizor de șocuri:

Ori de câte ori loviți orice lovitură sau plonjon pe o stradă, suspensia și arcurile autovehiculului dumneavoastră se mișcă pentru ca anvelopa să rămână în contact cu strada și să rețină energia.Amortizoarele de șocuri modifică dezvoltarea arcurilor prin transformarea energiei dinamice a arcului în energie caldă (căldură).Această energie nucleară este apoi declinată în fluidul antrenat de apă. Amortizoarele sunt cu camera umplută cu ulei.Ori de câte ori suspensia autovehiculului dumneavoastră se mișcă, un cilindru trece peste tot prin camera umplută cu ulei. Dezvoltarea integrală a cilindrului alimentează cantități modeste de lichid prin deschiderile (deschideri minuscule) din capul cilindrului. Amortizoarele de șocuri sunt în plus accelerate cu delicatețe. Arcurile din suspensia autovehiculului dvs. realizează marea majoritate a amortizării șocurilor.Un instrument de reglare hidropneumatică este un resort pneumatic.Această componentă este esențială pentru funcționalitatea vehiculului.O tijă cu un capăt montat pe piston și un tub de presiune alcătuiesc resortul pneumatic.O legătură puternică între arc și dispozitivele care îl înconjoară este posibilă datorită componentelor de legătură fixate pe tijă și pe tubul de presiune. Se introduce tubul cu arc umplut cu azot.O anumită forță de presiune este, de asemenea, stabilită atunci când este instalat resortul.


Imaginea amortizorului hayonului: autopieseonline24.ro


Utilizarea amortizorului de șoc al hayonului:

Durata de viață a componentei nu este specificată în mod expres de către producători, deoarece depinde de frecvența cu care este utilizată. După caz, înlocuiți componenta.

Atunci când folosiți capacul portbagajului, încercați să evitați să faceți mișcări rapide, mai ales pe timp de iarnă.

Acesta conține gaz presurizat în interior; îl protejează de șocuri și nu îl dezasamblează.

Țineți cont de faptul că piesa trebuie înlocuită pe ambele părți ale capacului. Țineți cont de poziția de montare sugerată de producător atunci când efectuați înlocuirea.

Semnele unor amortizoare defecte:
Iată care sunt semnele unui amortizor prost sau ale unor amortizoare uzate, atunci când observați oricare dintre ele.Este o idee mai bună să le înlocuiți cât mai mult posibil:

  • scuturarea caroseriei
  • mărirea distanței de încetinire a vehiculului
  • să vireze la o viteză mai mică
  • bubuituri și agitații neesențiale în timpul condusului
  • anvelopele se uzează neuniform
  • pete de ulei pe piesă
  • încovoierea vehiculului la creșterea și încetinirea vitezei

Instrucțiuni pas cu pas pentru înlocuirea amortizorului:

1. Ridicați roțile și apoi vehiculul 

2. Așezați suporturile de cric
3. Îndepărtați șurubul șocului superior. Eliminarea mai întâi a șurubului șocului superior face mai simplă glisarea șocului din bază.

4. Îndepărtați șurubul șocului inferior
5. Instalați noul amortizor . De sub vehicul, introduceți piesa superioară a amortizorului în suportul său superior. Cereți ajutorul unui însoțitor pentru a vă ajuta să introduceți șurubul amortizorului în suportul superior pe măsură ce îl împingeți în sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.