5 lei/pagină este costul transparenței la Boțești. Atât costă ca cetățenii să aibă acces la informațiile de interes public la primăria Boțești

„Recent am cerut de la Primăria Boțești o copie electronică a contractului de executare a lucrărilor de asfaltare din comună. Răspunsul pe care l-am primit a fost șocant: pentru un contract de 460 de pagini, ni s-a cerut un cost de 5 lei pe pagină, deci un cost final de 2300 de lei pentru a obține câteva informații simple.

Lucrările de asfaltare din Boțești sunt extrem de importante pentru comunitate. Este o lucrare cu o valoare estimată de aproximativ 10 milioane de lei, adică 100 de miliarde de lei vechi. Este important ca de banii aceștia să se și facă o lucrare corectă, de aceea trebuie să cerem clarificări, altfel vom primi ce vrea constructorul să livreze”, a declarat Marian Ciobanu, președintele USR Boțești.

„Impunerea unor costuri exagerate asupra cetățenilor, indiferent daca sunt reprezentanții unui partid politic sau nu, este inacceptabilă. Practic, ce a încercat Primăria Boțești este să ne taxeze accesul la informația publică. INACCEPTABIL!

La o căutare simplă, am descoperit că, recent, primăria a achiziționat o imprimantă multifuncțională cu opțiune de scanner, deci furnizarea electronică, fără costuri, este posibilă. Mai mult de atât, informațiile solicitate au fost deja urcate în SICAP, deci deja există în format electronic.

Găsesc inacceptabil comportamentul primăriei. În cazul în care nu se vor conforma legii și se vor ascunde după diverse tertipuri, voi utiliza toate căile legale aflate la dispoziție pentru a obliga autoritatea locală să fie transparentă”, a completat declarația deputatul Mihai Botez, președintele filialei județene USR Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.