Un moldovean și-a lăsat fiul de 15 ani să conducă mașina până la frontieră

Un cetățean moldovean și fiul său au dosare penale după ce polițiștii de frontieră de la Albița l-au surprins pe tată schimbând locul la volan, cu fiul său, care condusese mașina până în apropiere de vamă. Tatăl, de 44 de ani, a motivat că și-a lăsat fiul de 15 ani la volan pentru că el se simțea foarte obosit.

Pe 16 martie, în jurul orei 20.40, poliţiştii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa,  au observat un tânăr care înainte de a ajunge în dreptul cabinei de control de la vamă, a coborât de la volanul autoturismului, pe scaunul şoferului urcând un bărbat aflat până atunci pe bancheta din spate.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cel care condusese mașina până aprope de cabina de control era un minor de 15 ani, iar proprietarul autoturismului era un cetăţean din Republica Moldova, de 44 de ani, tatăl minorului.

Prins în fapt, tatăl a declarat că se simțea obosit și în aceste condiții i-a încredințat volanul autoturismul fiului său minor.   

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă drept de a conduce, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.