Trei negreșteni și un bârlădean vor reprezenta județul la Olimpiada națională de Latină

În acest an școlar, trei elevi din Negrești și unul din Bârlad vor reprezenta județul la faza națională a Olimpiadei de latină, ce se va desfășura la Brăila.

La etapa națională a Olimpiadei de limbi clasice, secțiunea Limba Latină, județul Vaslui va fi reprezentat de patru elevi, dintre care trei din Negrești și unul din Bârlad. Aceștia au fost selecționați în urma etapei județene, desfășurate duminică, 5 martie, la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Olimpiada este o competiţie naţională de excelenţă științifică și culturală, cu un orizont de cunoaștere inter- și transdisciplinar, adresându-se elevilor din clasa a VII-a și din clasele a IX-a – a XII-a, capabili de performanţă, creativi şi cu un orizont cultural de factură umanistă adecvat vârstei.

Conform regulamentului, în urma evaluării lucrărilor, primii elevi în ierarhie, având mediile cele mai mari, s-au calificat pentru participare la etapa națională a acestei competiții, ce va avea loc în perioada 19-22 aprilie, la Brăila. Astfel, județul Vaslui va fi reprezentat la etapa națională a Olimpiadei de limbi clasice: greacă veche, latină – secțiunea: Limba Latină de următorii elevi:

• Ioana Panainte (clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Mihai David” Negrești) – profesor îndrumător Lăcrămioara Frățiman;

• Rareș Simiuc (clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Mihai David” Negrești) – profesor îndrumător Lăcrămioara Frățiman;

• Alexia-Maria Coatu (clasa a VII-a, Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad) – profesor îndrumător Cristian Stroe;

• Bogdan Hanu (clasa a IX-a, Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești) – profesor îndrumător Lăcrămioara Frățiman.

„Rezultatele foarte bune pe care le-au obținut elevii la etapa județeană a acestei olimpiade au fost posibile și grație muncii cadrelor didactice, iar în spatele celor patru olimpici de anul acesta stau profesori care, an de an, reușesc să le insufle pasiunea pentru descifrarea tainelor Limbii Latine și ale culturii romanice. În acest sens, doamna profesor Lăcrămioara Frățiman și domnul profesor Cristian Stroe au avut o contribuție importantã la reușita latiniștilor, urmând să intensifice pregătirea în vederea participării cu succes la etapa națională din acest an școlar”, a precizat inspectorul școlar Anița Avram-Rusu.

„Performanța înseamnă talent și perseverență, lucru dovedit de elevii participanți la Olimpiada națională de Limba Latină. Ambiția, munca și dorința de a reuși îi determină pe mulți elevi sã treacă peste orice obstacol și emoție, devenind astfel modele de sârguință, încredere și dăruire. Îi felicităm cu admirație și le dorim succes la faza națională din acest an!”, a declarat Lăcrămioara Frățiman, profesor îndrumător la Școala Gimnazială „Mihai David” și Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.