Senatorul Iulian Bica: „«Lanțul scurt de aprovizionare», un sprijin pentru producătorii locali, o șansă pentru consumatorul român”

Prin intermediul paginii oficiale de socializare, senatorul liberal de Bârlad, Iulian Mihail Bîca, anunță opinia publică despre faptul că, în calitate de coinițiator, s-a numărat printre senatorii care, luni, 27 februarie, au fost de acord cu un proiect de lege ce vine în sprijinul producătorilor locali.


„Un sprijin pentru producătorii locali, o șansă pentru consumatorul român – «Lanțul scurt de aprovizionare» a fost votat în Plenul Senatului. În calitate de coinițiator, am votat, astăzi (luni, n.r.), L767/2022, inițiativă care reprezintă un prim pas spre normalitate. Astfel, persoanele juridice de drept public sau privat cu capital majoritar de stat care desfășoară activități de alimentație publică în regim comercial sau cu circuit intern, de tipul cantine, restaurante, magazine alimentare, depozite alimentare etc., sunt obligate să se aprovizioneze cu produse agroalimentare (carne, ouă, legume, fructe, miere de albine, produse lactate, produse de panificație) din «lanțul scurt de aprovizionare», începând de la: • lanțul 1 la nivel de comună/oraș; • lanțul 2 la nivel de oraș/municipiu și comune învecinate; • lanțul 3 la nivel de județ, respectiv municipiul Bucuresti; • lanțul 4 la nivel regional, pe teritoriul României, conform NUTS 2; • lanțul 5 la nivel regional, pe teritoriul României, conform NUTS 1; • lanțul 6 la nivel național; • lanțul 7 la nivelul Uniunii Europene.

Lanțul scurt de aprovizionare: încurajează consumul de produse agroalimentare locale; susține economia locală; încurajează consumul produselor proaspete românești; crește siguranța alimentară; îmbunătățește starea de sănătatea a populației”, anunță parlamentarul.
Acesta precizează că, spre exemplu, programele „Cornul și laptele” și „Masă caldă” vor face parte din lanțul scurt de aprovizionare. Persoanele interesate să afle mai multe informații despre proiectul de lege o pot face accesând link-ul https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L767…. Votul final va fi dat în Camera Deputaților.

1 COMENTARIU

  1. D-nului senator ii recomand daca vrea cu adevarat sa faca ceva pentru producatorii autohtoni ,sa cheme directorul pietelor la raport ,sa faca o analiza la activitatea acestuia de pina acum si cel mai bun lucru sa schimbe conducerea pietei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.