Rotary Club Bârlad a coordonat un nou transport umanitar pentru Ucraina

Pentru a cincea oară în ultimul an, Rotary Club Bârlad, organizație non-profit din care fac parte câteva zeci de oameni de afaceri, medici, profesori, ingineri, etc., a coordonat un transport umanitar ce are ca destinație Ucraina, țară greu încercată de războiul declanșat de ruși. Astfel, împreună cu reprezentanții unui ONG din SUA, rotarienii bârlădeni au pregătit și expediat un nou camion cu alimente, medicamente, dispozitive medicale și generatoare în valoare de peste 50.000 dolari.

„Cluburile Rotary Brookings (South Dakota – USA) şi Rotary Bârlad au oferit populaţiei afectate de războiul din Ucraina, ca şi refugiaţilor care trăiesc în România, un nou ajutor constând în medicamente, echipamente medicale, hrană, generatoare de electricitate, sobe de încălzire și haine de iarnă. Valoarea acestei noi acţiuni umanitare depăşeşte 50.000 de dolari și se adaugă acţiunilor similare din ultimul an, totalizând peste 130.000 de dolari. Livrările către Ucraina s-au făcut prin hub-ul special creat la Isaccea, judeţul Tulcea, lângă punctul de frontieră peste Dunăre. Mesaje repetate de apreciere au fost primite de la membrii Clubului Rotary Izmail, din Ucraina, care s-au ocupat de distribuirea acestor ajutoare către spitalele, căminele şi persoanele afectate din zonele de război. Clubul bârlădean mulţumeşte pe această cale furnizorilor locali, care s-au implicat în ducerea la bun sfârşit a acestei acţiuni!”, a declarat Dan Cristea, președintele în exercițiu al Clubului Rotary Bârlad.

Precedentul transport cu ajutoare umanitare trimis în Ucraina a fost în mai 2022, când Rotary Club Bârlad și ONG-urile Hope Haven – USA, Rotary Club Sioux Falls Downstream – USA, Rotary Izmail – Ucraina și Portul Speranței – România au expediat un camion cu alimente, medicamente și dispozitive medicale în valoare de peste 32.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.