Proiect de peste 107 milioane pentru extinderea și reabilitarea rețelei de apă-canal

Ieri, conducerea Aquavas SA Vaslui a încheiat un contract de execuţie pentru lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în comunele Muntenii de Sus, Tanacu, Văleni şi Fereşti, în valoare de peste 107 de milioane de lei, în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vaslui.

„Este un lucru foarte important pentru judeţul Vaslui finanţarea acestei aplicaţii. Sigur, dincolo de finalul implementării şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, tot vom mai avea de lucru pentru că noi în cadrul acestui proiect facem reţele conforme, dar în localităţile noastre nu toate reţelele sunt conforme pentru a fi preluate. Va trebui însă să lucrăm, să sprijinim administraţiile publice locale pentru a conforma aducţiunile cu apă existente şi evident, încă e mult de lucru în ceea ce priveşte extinderea canalizărilor în toate localităţile. Pasul cel mai mare a fost făcut. Dacă am ajuns şi la semnarea primelor contracte de execuţie înseamnă că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, într-o conferinţe de presă ce a precedat semnarea contractelor de execuție care se vor desfășura în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vaslui.

Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vaslui, cu scopul îndeplinirii obligaţiilor de conformare prevăzute în Tratatul de Aderare al României la Uniunea Europeană, care presupun asigurarea alimentării cu apă potabilă de calitate în localităţi cu peste 50 de locuitori, precum şi colectarea şi epurarea adecvată a apelor uzate.

Valoarea lucrărilor este de peste 107 milioane de lei, proiectul urmând să se deruleze pe o perioadă de 56 de luni, dintre care 20 de luni pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor şi 36 de luni, perioadă de notificare a defectelor.

În prezența președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a vicepreședintelui Ciprian Trifan și a primarilor din comunele Muntenii de Sus, Tanacu, Văleni și Ferești, conducerea Aquavas Vaslui a semnat contractul de execuție a lucrărilor. „După o muncă de aproape cinci ani, pentru noi este un lucru foarte important obținerea acestei finanțări. Dincolo de finalul implementării acestei aplicații, extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, tot vom mai avea de lucru, fiindcă în cadrul acestui proiect facem rețele conforme, dar în localitățile noastre nu toate rețelele sunt conforme și pentru a fi preluate va trebuie să lucrăm și să sprijinim acele administrații publice locale pentru a conforma aducțiunile de apă existente și pentru extinderea canalizărilor. Pasul cel important a fost făcut. Dacă am ajuns și la semnarea primelor contracte de execuție a lucrărilor din cadrul acestui proiect, asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun și sperăm că vor înțelege toate UAT-urile care e necesitatea acestor investiții, asigurând cofinanțarea, fiindcă nu sunt scutite de anumite contribuții. Vor trebui să facă niște eforturi financiare destul de mari. Doresc succes celor care vor fi în prima linie, mă refer la administrațiile locale și executanți”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă.Lucrările în cele 4 UAT-uri, Muntenii de Sus, Tanacu, Văleni și Ferești, vor fi executate de asocierea SC Nomis 2003 SRL – SC Global Ports’s Services SRL – SC Nomicris Construct SRL – SC Diluca Project SRL – SC Nompelet SRL.

1 COMENTARIU

  1. Ca de obicei lucrarile le castiga cei care promit comisioanele cele mai mari. Dupa aceea urmeaza trezirea la realitate. Firmele de casa n-au muncitori si ingineri pregatiti in acest fel de lucrari, n-au utilaje. Proiectele sunt facute din birou si nu sunt adaptate la teren. Inspectia constructiilor pune diferite conditii. Ne trezim ca retelele construite nu functioneaza prea bine, s-au facut diferite economii, la unele trasee s-a renuntat. In statiile de epurare apa iese asa cum intra. Aductiunile de apa nu asigura debitul necesar in timp de vara. Intentiile bune, entuziasmul, multi bani cheltuiti nu ajung pentru a realiza lucrari durabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.