Marșul pentru viață, organizat de Episcopia Hușilor în Vaslui: „Viitorul este pro-viață”

Episcopia Hușilor organizează Marșul pentru viață în municipiul  Vaslui, duminică, 26 martie 2023. În Centrul Civic, de la ora 16:00, vor lua cuvântul psihologi, medici și reprezentanți ai Centrului Eparhial Huși, pentru ca, de la 16:30 să se plece în procesiune pe un traseu care cuprinde strada Traian și Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. 

Duminică, 26 martie 2023, în Episcopia Hușilor vor avea loc mai multe manifestări menite să marcheze a XIII-a ediție a „Marșului pentru viață”, punctul culminant al „Lunii pentru viață”. În municipiul Vaslui, manifestarea va avea loc duminică, 26 martie 2023, în Centrul Civic, la ora 16:00. Vor lua cuvântul invitații la eveniment, psihologi, medici și reprezentanți ai Centrului Eparhial Huși.

Începând cu ora 16:30, cei prezenți vor pleca în procesiune pe traseul Centrul Civic, Strada Ștefan cel Mare, Crucea Gării, B-dul Traian, Piața Traian, Strada Alecu Donici, Strada Nicolae Bălcescu, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Centrul Civic. „În fiecare parohie din Episcopia Hușilor, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, duminică, 26 martie, după oficierea Sfintei Liturghii, preoții vor aminti credincioșilor prezenți importanța „Lunii pentru viață” și vor marca evenimentul „Marșul pentru viață” pe plan local”, transmite Episcopia Hușilor.

„În România, evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a XIII-a ediție națională. Marșul este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției. Scopul acestuia este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță.

Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată acum 50 de ani în SUA. Apoi, de-a lungul timpului, au avut loc marșuri pentru viață în majoritatea statelor din Europa și din America. Speranța și hotărârea din momentul prezent sunt două pietre de temelie pentru un viitor care celebrează viața, de aceea în 2023 tema Marșului pentru viață din România și din Republica Moldova va fi „Viitorul este pro-viață”. Această temă își propune să stimuleze conștientizarea și implicarea participanților și a societății în construirea unui viitor pro-viață – acel viitor în care fiecare femeie însărcinată aflată în dificultate va fi sprijinită pentru a-și naște copilul și în care viața fiecărui copil născut și nenăscut va fi valorizată la demnitatea ei deplină, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate, indiferent dacă e băiat sau fată. O societate care nu își ocrotește copiii și nu se îngrijește de viitor nu va avea viitor. Ne adresăm tuturor oamenilor, de aceea demersul nostru este apolitic, neconfesional, nu militează pentru interzicerea avortului și nu susține nicio formă de ostracizare a femeilor.” (Extras din comunicatul oficial al Marșului pentru viață din România, 2023, organizat de Asociația „România pentru Viață”)

Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată acum 50 de ani în SUA. Apoi, de-a lungul timpului, au avut loc marșuri pentru viață în majoritatea statelor din Europa și din America.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.