Drumul strategic, scos din nou la licitație

Consiliul Județean Vaslui pregătește scoaterea la licitație a lotului 3 din Drumul strategic, după ce contractele de execuție ale proiectului au fost reziliate, constructorii găsindu-se în incapacitatea de a continua la prețurile licitate anterior. Cum UE nu va finanța scumpirea materialelor, sumele suplimentare vor proveni din bugetului județului.

În ultima ședință de Consiliu Județean, președintele Dumitru Buzatu i-a informat pe consilierii județeni că pentru finalizarea drumului strategic mai este nevoie de resurse financiare importante, bani care va trebui să fie asigurați de la bugetul județului, deoarece Comisia Europeană acordă timp suplimentar de execuție, dar nu și fonduri suplimentare care să acopere creșterile de prețuri la materiale.

„Dacă ne referim la drumurile strategice din Moldova nu s-a realizat niciunul. Este un dezastru. Constructorii au reziliat contractele, pentru că au intrat în dificultăți. Nu pot depăși dificultățile. Uniunea Europeană spune: faceți pe banii voștri, noi nu mai dăm bani”, a explicat Buzatu.

Lucrările la Drumul strategic s-au oprit în momentul în care constructorii au solicitat rezilierea contractelor constatând că nu pot face față exploziei prețurilor la materialele de construcții.

„Constructorii și-au făcut calcule, iar cu toate actele de actualizare nu pot construi fără pierderi. Conform acestui act de actualizare, executații au dreptul să ceară rezilierea, atunci când nu pot lucra fără a obține un pic de profit”, a mai spus Dumitru Buzatu.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru Lotul 1 al drumului strategic a fost câștigat la licitația publică de SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 50.431.456 lei (fără TVA).

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru Lotul 2 a fost câștigat de SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 20.289.528,96 lei (fără TVA).

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru Lotul 3 a fost câștigat de Asocierea SC TEHNIC ASIST SRL – SC TASS INFRA LOGISTIC SRL – SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – SC DRUM POD INVEST SRL, cu o valoare totală de 65.252.188,16 lei (fără TVA).

Proiectul drumului strategic este finanțat prin POR 2014-2020 și are o valoare totală de 222.001.842 lei, inclusiv TVA.

Din valoarea totală, 213.074.058 lei este asistență financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene (UE) și a Guvernului României, iar suma de 8.927.783 lei este cofinanțarea asigurată de județul Vaslui.

CJ Vaslui este beneficiarul proiectului „Reabilitare și modernizare Drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)”, care este implementat în parteneriat cu comunele Zorleni, Băcani, Alexandru-Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Dănești, Codăești, Miclești, traversate de drumul strategic.

2 COMENTARII

  1. Rade lumea de noi,am ajuns batjocura tarii datorita acestor acestor primitivi nerușinati de care doar DNA-ul ne mai poate scăpa fiindcă ei au prostii lor plasați în toate instituțiile cu care fura impreuna.Ii unește scoala facuta pe genunchi,si daca pica unul cad toți ca muștele!!! Vorbim de Galați,aia nu dau doi bani pe noi,mergeți prin județul Galați și vedeți diferenta fata de Vaslui.Chiar spunea cineva din Gorj ca dacă se închid exploatările vor deveni Vasluiul Olteniei !!! V-am spus,doar DNA-ul poate ajuta acest județ!!!!

  2. Curios este ca in judetul Galati se asfalteaza drumurile judetene fara probleme sau contestati intre firme … (cand vrei sa nu se faca ceva se gaseste motive de amanare …) . Speram sa se asfalteze in acest an (primavara lui 2023) drumurile judetene DJ 242 C si DJ 242 G din comuna Vinderei (speram sa nu apara ceva … pentru a se amana asfaltarea …) ca ne-am saturat sa fim izolati in PRAF iar cei din judetul Galati au asfalt si noi suntem cetateni ai judetului Vaslui platitori de taxe si impozite in fiecare an . Va rugam domnilor din Consiliul Judetean Vaslui platiti foarte bine din bani publici nu mai tineti cetateni din comuna Vinderei izolati in PRAF ! Nu mai vrem amanari sub diferite motive ca timpul trece iar noi tot in PRAF stam .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.