Două treimi dintre autoturismele din județ au probleme

65,3% dintre cele 1.833 de vehicule verficate de Registrul Auto Român anul trecut în județ prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte, iar nouă prezentau chiar pericol iminent de accident.

Anul trecut, Registrul Auto Român și Poliția Rutieră au verificat în județul Vaslui 1.833 vehicule. Dintre acestea, 65,3% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte, iar nouă prezentau chiar pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 5,85% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2% aveau ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, au fost aplicate 1.206 amenzi contravenționale șoferilor vasluieni și au fost retrase 645 de certificate de înmatriculare.

La nivel național, în anul 2022, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 76.440 de vehicule la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme. Cele mai multe neconformități au fost constatate la instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,62%);

emisiile poluante (22,65%); punți, jante, anvelope și suspensie (13,86%); vizibilitate (12,6%) șasiu și elemente atașate șasiului (11,85%). Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,71% dintre vehiculele controlate şi în 1,75% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la aproximativ 6.000 de vehicule (7,86%) dintre cele controlate. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. Astfel, inspectorii RAR au considerat că 5.262 de vehicule prezentau pericol iminent de accident. Aproximativ 3% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada efectuării inspecției tehnice periodice – ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2022, au fost aplicate 25.690 de sancțiuni, au fost retrase 21.854 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 264 de vehicule și 408 ITP-uri au fost anulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.