Doi elevi din Bârlad, premii la Concursul de astronomie „Equinox”

Ambii participanți din Bârlad la Concursul național de cunoștințe în domeniul Astronomiei „Equinox”, respectiv un elev de la Școala „George Tutoveanu” și o elevă de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, au obținut premii. Amândoi se află la prima participare la un concurs din domeniul Astronomiei.

În preajma echinocțiului de primăvară, Asociația Educatorilor Suceveni organizează Concursul național „Equinox”. Ajuns, în acest an, la ediția XX, concursul s-a desfășurat pe secțiunile: • Concurs de cunoștințe în domeniul Astronomiei (adresat elevilor din clasele III-IV); • Astronomia în artă (adresat preşcolarilor şi elevilor din clasele pregătitoare, I-II și V-VIII); • Concurs de creaţii literare cu conţinut astronomic (adresat elevilor din clasele III-XII).

Concursul de cunoştinte în domeniul Astronomiei s-a desfășurat pe data de 18 martie, la Liceul cu Program Sportiv din Suceava. Au participat 24 de echipaje formate din maximum trei elevi, conform Regulamentului). Aceștia au susținut două probe: teoretică (întrebări elementare din domeniul Astronomiei) și practică (identificarea unor corpuri cerești din imaginile prezentate; harta mută).

La această ediție a concursului au participat și doi copii din Bârlad. Este vorba despre Vlad Munteanu, elev în clasa a IV-a la Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, membru al Asociației Astronomice „Sirius” Bârlad (îndrumător profesor Ioan Adam) și al Centrului Educațional „YES” și Andreea Silvestru, elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” și membră a Asociației Astronomice „Sirius” Bârlad (îndrumători prof. Veronica Silvestru și Ioan Adam). Deși ambii se află la prima participare la un concurs de Astronomie, amândoi au obținut premiul II la Suceava.

„Deoarece există și unele opinii contrare, trebuie spus că astfel de concursuri au efecte benefice pentru copii. Participarea la concurs le oferă copiilor ocazia să facă cunoștință cu lucruri noi. Acest lucru este cu atât mai valabil în cazul de față, fiind vorba de o extindere a cunoștințelor elevilor din ciclul primar despre mediul înconjurător. Concursul «Equinox» testează noile cunoștinte și abilități ale copiilor care își doresc să participe la acest concurs extrașcolar. Gestionarea stărilor emoționale care apar în cadrul evaluărilor, înțelegerea valorii efortului, perseverenței și motivației îi ajută în confruntarea cu situații dificile. Felicităm părinții și educatorii care sprijină participarea copiilor la acest concurs, înțelegând câștigul de experiență, acomodarea cu atmosfera de concurs, precum și încrederea în sine pe care copiii o dobândesc. Felicitări organizatorilor Concursului «Equinox»! Felicitări profesorului Dimitrie Olenici, ințiatorul acestei competiții de tradiție!”, a transmis profesorul Ioan Adam, președintele Asociației Astronomice „Sirius” Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.