Cinci asistenți sociali din Vaslui, Bârlad, Huși, Râșești și Bogdănești și primarul din Oșești, finaliști la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

Nu mai puțin de șase dintre cele 13 persoane nominalizate de reprezentanții Structurii Teritoriale Vaslui a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) la premiile Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială au obținut suficiente voturi de la internauți și puncte de la juriul de specialitate pentru a accede în rândul finaliștilor. Este vorba despre cinci asistente sociale din Vaslui, Bârlad, Huși, Râșești și Bogdănești, precum și de primarul comunei Oșești.

În urma voturilor acordate online sutelor de nominalizați la cele 18 categorii de premii din cadrul celei de-a IX-a ediții a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, dar și a jurizării de către juriul de specialitate, printre cei trei finaliști ce vor lupta pentru unul din cele 18 premii se numără și șase persoane din județul Vaslui.

Prima este Mihaela-Ionela Voicu (Fundația „World Vision Romania”), nominalizată la Premiul asistentul social al anului 2022. Aceasta a strâns 718 voturi de la internauți, astfel că rezultatul a propulsat-o între cei trei finaliști din țară, pe locul II, cu șanse reale la premiu.

Al doilea reprezentant al județului care a acces în finală grație voturilor online și juriului de specialitate este Ecaterina Marian (Biroul Management de Caz Huși – DGASPC Vaslui), care a fost nominalizată la Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului. Aceasta a obținut 889 de voturi online de la simpatizanți, fiind, de asemenea, clasată pe locul II.  

Al treilea asistent social finalist al județului este Felicia-Cliuța Olenici (Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Râșești – DGASPC Vaslui), ce a fost nominalizată la Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. În urma voturilor online (1.781 voturi) și a jurizării, aceasta s-a clasat pe primul loc.

Al patrulea reprezentant al județului care a acces în finală este Oana-Andreea Panainte (Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad), nominalizată la Premiul pentru asistentul social din domeniul servicii medicale și de sănătate. Bârlădeanca s-a clasat pe locul III, obținând 860 de voturi online.

Un alt finalist din județ este Andreea-Mariana Vasluianu (Serviciul Public de Asistență Socială Bogdănești), nominalizată la Premiul pentru asistentul social din mediul rural. Aceasta a strâns 2.620 de voturi online, fiind clasată pe locul III.  

Al șaselea și ultimul finalist ce reprezintă județul la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială este Ioan Toderașcu (primar comuna Oșești), care a fost nominalizat la Premiul politicianul care a susținut și a promovat asistența socială în anul 2022. În urma jurizării de specialitate, edilul s-a clasat pe primul loc.

Lista cu cei trei finaliști de la fiecare din cele 18 premii acordate în cadrul Galei a fost făcută publică ieri, 7 martie, adică cu o zi înainte de termenul limită pentru etapa de jurizare (28 februarie – 8 martie). Întrucât votul online contează numai în proporție de 25%, câștigătorii au fost stabiliți de către juriul de specialitate, însă vor fi cunoscuți abia pe data de 21 martie, când va avea loc Gala. Evenimentul va fi organizat pe scena Ateneului Român și, ca și la edițiile precedente, va fi găzduit de Andreea Marin, Ambasadorul Excelenței în Asistență Socială.

Organizată de CNASR cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, marcată pe 15 martie, Gala este evenimentul în care asistenți sociali din întreaga țară, autorități și jurnaliști sărbătoresc realizările profesiei de asistent social pentru a transmite un mesaj cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia acțiunilor ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.