Un neamțean a înșelat o vasluiană cu o mie de lei prin metoda „șmen”

Polițiștii vasluieni de la Investigații Criminale au reținut un bărbat de 54 de ani, din Roman, județul Neamț, acuzat că a înșelat o vasluiancă de 57 de ani prin motoda „șmen”.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat din orașul Roman, județul Neamț, acuzat de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune, pe 18 ianuarie 2023, în municipiului Vaslui.

În urma cercetărilor, polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, pe 18 ianuarie 2023, romașcanul ar fi înșelat, prin folosirea metodei „Șmen“, o femeie de 57 de ani, din municipiul Vaslui, cu o sumă de 1.100 lei, prejudiciul fiind recuperat integral.

Pe 4 februarie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii vasluieni au luat, față de bărbat, măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, pe 5 februarie 2023, el a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Metoda „șmen” este una dintre cele mai frecventele metode de înșelăciune cărora românii continuă să le cadă victime escrocilor. O măsură de prevenire a acestui tip de escrocherii este numărarea oricăror sume de bani primite. Recent, Curtea de Apel Timișoara a pronunțat o sentință finală într-un dosar de înșelăciune prin metoda „șmen”. Bărbatul trimis în judecată a scăpat de acuzații pentru că faptele s-au prescris, dar dosarul scoate la iveală modul în care a fost comisă escrocheria.

Potrivit datelor din dosar, fapta a avut loc în 2016, victimă fiind un timișorean care avea un telefon de vânzare, la prețul de 2.000 de lei. După ce s-a întâlnit cu cumpărătorul și i-a dat banii, timișoreanul și-a dat seama că teancul de bani e format dintr-o bancnotă de 100 de lei pusă deasupra, restul fiind bancnote de 1 leu. „Țeapa” luată de timișorean a fost de 1.872 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.