Simultări ale pompierilor vasluieni pentru două cutremure simultane, de 7,2 și 6,4 grade

Pompierii vasluieni au simulat ieri misiuni de salvare în caz de cutremur și prăbușiri ale unor elemente de construcție. Situația în care pompierii și-au verificat viteza de reacție a fost cea a două cutremure cu magnitudinea de 7,2 respectiv 6,4 grade pe scara Richter, în urma cărora pompierii au salvat mai multe persoane, în zona Dedeman fiind pusă în pericol viața a doi angajați, alte 30 de persoane fiind evacuate.

„În zona seismică Vrancea au avut loc două cutremure la un interval de aproximativ 48 ore, cu magnitudinea de 7,2 respectiv 6,4 grade pe scara Richter. Seismul a afectat mai toate localitățile judeţului Vaslui, cele mai însemnate probleme fiind înregistrate în municipiile Bârlad și Vaslui”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui prin care pompierii au anunțat desfășurarea, ieri, a unui exercițiu.

A fost simulată o situație în care în municipiul Vaslui au fost înregistrate pagube în Zona Industrială, situația cea mai gravă fiind în zona Green Garden, acolo unde pompierii au salvat trei persoane de sub dărâmături și au evacuat alte 20. În municipiul Bârlad, cele mai multe probleme au fost semnalate în zona Dedeman. A fost pusă în pericol viața a două persoane, alte 30 fiind evacuate.

Începând cu ora 13:00, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit pentru căutarea și salvarea a doi angajați ai magazinului Dedeman, despre care colegii bănuiau că au fost prinși sub dărâmături. De asemenea, în urma acestei replici, conducta de alimentare cu apă a orașului a fost avariată.

„Acestea au fost scenariile a două exerciții cu forțe și mijloace în teren, aplicații organizate în municipiile Vaslui și Bârlad. Pe timpul exercițiilor au fost constituite echipe de căutare-salvare, de extragere a victimelor din zonele de pericol și de acordare a primului ajutor medical răniților. La fel ca în situațiile reale, echipajele SMURD au  intervenit pentru salvarea persoanelor, trierea victimelor și acordarea primului ajuto, precum și pentru transportarea acestora la unitățile medicale din proximitate.

La aceste exerciții, Detașamentele de pompieri Bârlad și Vaslui au participat cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă (autospeciale echipate cu module pentru descarcerare și deblocare), două autoplatforme de lucru la înălțime, două autospeciale de căutare-salvare, trei ambulanțe SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple, precum și 36 militari. Astfel de exerciții vor continua și în perioada următoare”, se arată în același comunicat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.