Incendiu în laboratorul de Fizică al Colegiului „Codreanu” Bârlad

Clipe de groază pentru unii dintre elevii și profesorii Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad! În urmă cu puține minute, a izbucnit un incendiu în laboratorul de robotică (laborator amenajat în cadrul laboratorului de fizică).

În sală nu se afla niciun elev și nici vreun cadru didactic, elevii unității de învățământ fiind trimiși acasă. Imediat ce profesorii s-au sesizat, un cadru didactic a sunat la numărul de urgență 112 și a solicitat intervenția pompierilor militari. Cum sediul Detașamentului de Pompieri Bârlad este destul de aproape de liceu, în cel mai scurt timp, au fost trimise să stingă incendiul două autospeciale cu apă și spumă. Din fericire, laboratorul nu se află în corpul principal al unității liceale, ci într-un alt imobil, așa că nimeni nu a pățit nimic.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la etajul 1 al clădirii. Incendiul se manifesta cu violență în laborator, pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați, dar și la nivelul acoperișului.

Întrucât la ora izbucnirii incendiului nu de desfășurau cursuri în respectivul corp de clădire, nu a fost necesară evacuarea niciunui elev, cadru didactic ori personal auxiliar. Dupa aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat.

Au ars bunurile din laboratorul de robotică și s-au degradat diverse obiecte din laboratorul de fizică. De asemenea, au ars circa zece metri pătrați din asteriala acoperișului și s-au degradat aproximativ 15 metri pătrați acoperiș și peste 100 metri pătrați tencuială interioară și exterioară.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.