De ce trebuie să-și schimbe buletinele cetățenii din Fruntișeni?

Reprezentanții Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) Bârlad se vor afla luni, 27 februarie 2023, în comuna Fruntișeni. Astfel, toate persoanele care vor să-și schimbe documentele de identitate își pot depune actele necesare pe loc, fără a mai fi nevoie să bată drumul până la Bârlad.

Acest lucru este valabil și în cazul adolescenților care au împlinit 14 ani și trebuie să-și facă primul buletin. Vestea a fost dată de reprezentanții Primăriei Fruntișeni, care au transmis populației comunei informația potrivit căreia, de curând, a fost definitivat nomenclatorul stradal al UAT-ului, așa că noile buletine vor conține nu doar numele, ci și numărul străzii.

„Important! Vă atașăm care sunt documentele necesare și cazurile în care se impune eliberarea / schimbarea cărții de identitate. PS: Luni, 27 februarie 2023, începând cu ora 08.30, reprezentanții SPCLEP Bârlad vor fi prezenți la Primăria Fruntișeni în vederea eliberării documentelor de identitate. Datorită faptului că, la nivelul comunei noastre, s-a definitivat nomenclatorul stradal (fiecare stradă a comunei a primit un nume distinct și fiecărei gospodării i s-a atribuit un număr de identificare, corespunzător străzii), pe noile documente de identitate vor fi înscrise aceste informații. Pentru situația de mai sus, urmăriți lista cu documentele necesare pentru eliberarea documentelor de identitate în cazul «schimbării de domiciliu». Taxa de 7 lei se va achita la fața locului (Primăria Fruntișeni), către reprezentanții SPCLEP Bârlad. Pentru eliberarea adeverinței care face dovada adresei de domiciliu, se percepe o taxă de 2 lei, care se va achita la Compartimentul Taxe și impozite din cadrul instituției noastre”, au transmis reprezentanții Primăriei Fruntișeni, prin intermediul paginii oficiale de socializare a instituției.

În continuare, aceștia au atașat lista documentelor necesare în cazul eliberării buletinului la împlinirea vârstei de 14 ani, precum și în cazul schimbării cărții de identitate dacă cel anterior a expirat ori a fost pierdut, dacă persoana s-a căsătorit, a divorțat, și-a schimbat domiciliul ori are neveoie de o carte de identitate provizorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.