Copiii vor fi învățați să confecționeze mărțișoare la Muzeul Județean

Pentru sfârșitul acestei luni, copiii din municipiul Vaslui sunt așteptați la Muzeul Județean unde, în cadrul unui atelier de creație, vor învăța să confecționeze mărțișoare folosind felii de lemn reciclat, fetru, felicitări tradiționale, flori realizate prin tehnica Origami și păpuși.

„Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui îi așteaptă și anul acesta pe copii la atelierul de creație organizat cu ocazia celor două sărbători ale începutului de primăvară: Mărțișor și Dragobete!”, se spune într-un anunț postat de cea mai importantă instituție muzeală din județ în care se arată că cei mici, sub coordonarea reprezentanților muzeului, vor învăța să confecționeze mărțișoare folosind felii de lemn reciclat, fetru, felicitări tradiționale, flori realizate prin tehnica Origami și păpuși.

„Astfel, îi invităm pe micuți să aducă puțină imaginație și bună dispoziție, iar noi le punem la dispoziție materialele necesare și tot ce e nevoie pentru a da frâu liber creativității. Tot în cadrul întâlnirii noastre, cei mici vor avea ocazia să afle tradiții despre mărțișor și despre sărbătorile primăverii! La finalul atelierelor, fiecare copil va pleca acasă cu păpușa și mărțișorul creat de el”.

Atelierele se vor desfășura în zilele de 22, 23 și 24 februarie 2023 între orele 13.00 – 15.00 la sediul muzeului, iar durata atelierului va fi de două ore. Taxa de participare este de 30 de lei (contravaloarea materialelor folosite).

Înscrierile se fac în perioada 13-20 februarie 2023, la sediul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui din strada Hagi Chiriac, nr. 2, sau la numărul de telefon/fax 0235/311626.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.