A vrut să treacă granița la bordul unei mașini cu un carnet fals

Poliţiştii de frontieră de la Vama Albițacercetează un tânăr cu cetăţenie română și Republica Moldova care, aflat la bordul unei mașini, a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

Pe 31 ianuarie, în jurul orei 21.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, conducând propriul autoturism, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, de 24 de ani.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Tânărul a declarat că, anul trecut, cu ajutorul unui cetățean polonez pe care l-a cunoscut în Marea Britanie, a urmat cursurile unei şcoli de şoferi. El a mai spus că, după susţinerea examenului, a uitat permisul de conducere primit în autoturismul prietenului polonez, care i l-a trimis la o dată ulterioară. Tânărul a mai menţionat că nu are cunoştinţă despre faptul că permisul în cauză este fals ori falsificat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.