103 de sancţiuni aplicate pentru nereguli în securitatea muncii

Din cei 53 de angajatori controlați de inspectorii de muncă în ianuarie nu mai puțin de 40 au fost sanționați, cu 103 de sancțiuni contravenționale pentru nereguli în securitatea muncii.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat vizite de inspectie la 53 de angajatori şi au încheiat 53 de procese verbale de  control în luna ianuarie.

In urma inspecţiilor au fost constatate 103 de neconformităţi, iar pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi 40 de angajatori, fiind aplicate 103 de sancţiuni contravenţionale.

In ianuarie 2023 au fost comunicate de angajatori șapte evenimente în care au fost implicaţi lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilitii caracterului lor.

„Numărul de accidente de muncă înregistrat precum și gravitatea acestora, respectiv incidenţa fenomenului folosirii muncii nedeclarate, au fost factorii determinanţi pentru a continua și intensifica acțiunile de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează, în șantierele temporare și mobile, măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă”, a declarat Gheorghe Chirvase, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.