Veștile bune continuă: comunele Ștefan cel Mare, Lunca Banului și Lipovăț vor avea străzi asfaltate!

În viitorul apropiat, sătenii din comunele Ștefan cel Mare, Lunca Banului și Lipovăț se vor putea bucura de condiții moderne în ceea ce privește infrastructura rutieră. Motivul: proiectele gândite de autoritățile locale din cele trei UAT-uri vasluiene și aprobate pentru finanțare cu fonduri europene, prin Programul „Anghel Saligny”, au primit deja „undă verde”. Mai exact, au fost deja semnate contractele de finanțare, astfel că următorul pas este scoaterea la licitație a execuției lucrărilor.

Anunțul a fost făcut public, zilele trecute, de către Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care a precizat că a semnat 25 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Acestea au o valoare totală de 292.920.621,37 lei și au în vedere reabilitarea și modernizarea unor străzi și drumuri de interes local, construirea și refacerea unor poduri, reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă, precum și extinderea rețelelor de canalizare.

Din cele 25 de investiții, trei vizează județul Vaslui. Acestea sunt:

• Modernizare drumuri de interes local în localitatea Cănțălărești, comuna Ștefan cel Mare – valoare 1.419.730,63 lei;

• Modernizare DC 34A și străzile 2B, 3C, 4D din satul Lunca Banului, comuna Lunca Banului – valoare 10.950.000 lei;

Modernizarea infrastructurii rutiere de interes local în comuna Lipovăț – valoare 10.950.000 lei.

Celelalte 22 de investiții au în vedere următoarele UAT-uri din țară: comuna Andrid (județ Satu Mare); orașul Buftea (județ Ilfov); comuna Beclean (județ Brașov); comuna Pietroșița (județ Dâmbovița); municipiul Sebeș (județ Alba); comuna Ulmeni (județ Buzău); comuna Cuza Vodă (judeţ Călăraşi); orașul Ardud (județ Satu Mare); orașul Negresti-Oaș (județ Satu Mare); comuna Bunești (județ Vâlcea); comuna Băneasa (județ Giurgiu); comuna Tudor Vladimirescu (județ Galați); comuna Ostra (județ Suceava); comuna Tinca (județ Bihor); comuna Istria (județ Constanța) și comuna Lungani (județ Iași).

Cu aceste proiecte, numărul contractelor semnate, până în prezent, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, se ridică la 331. Valoarea totală a investițiilor este de 3.350.742.172,88 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.