Tutun de narghilea în valoare de peste 18 mii de lei, confiscat la frontieră

Polițiștii de frontieră au anunțat că au confiscat tutunul de narghilea pentru petrecerea unui anume Ion. În fapt, ei au oprit la Vama Albița un moldovean care ascunsese în bagaje peste 24 de kilograme de tutun pentru narghilea, în valoare de 18.300 de lei pe care a declarat că îl aducea în țară pentru petrecerea privată a unui prieten.

„“Ion” a rămas fără tutun pentru narghilea, la petrecerea de ziua lui. Tutunul a fost confiscat de polițiștii de frontieră, iar transportatorul este cercetat acum penal”, au transmis polițiștii de frontieră de la Vama Albița într-un comunicat.

Mai concret, pe 21 ianuarie, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, de 38 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Bulgaria.

În baza profilului de risc, polițiștii de forntieră au trecut la efectuarea unui control amănunţit asupra microbuzului și persoanei, ocazie cu care au descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în bagajele personale ale șoferului, în portierele microbuzului și într-o saltea, cantitatea totală de 610 pachete (24, 4 Kg)  tutun pentru narghilea, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Bărbatul a declarat că transportă tutunul în cauză în municipiul Vaslui, pentru a fi consumat la o petrecere privată a unui bărbat pe nume Ion.

„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor accizabile descoperite,  în valoare totală de 18.300 de lei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au mai comunicat polițiștii de frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.