Tudor Polak, deputat PNL de Vaslui: „La mulți ani, români!”

Astăzi, pe 24 ianuarie, la 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, Tudor Polak, deputat PNL de Vaslui, le-a transmis vasluienilor aprecierile și urările sale: „Unirea a fost şi este în sufletele românilor, indiferent unde se află aceştia! La mulți ani, români!”.

„Istoria consemnează acest moment ca fiind Mica Unire, însă vorbim despre o mare victorie pentru statul național de care ne bucurăm astăzi”, spune Tudor Polak, deputat PNL de Vaslui, cu ocazia aniversării a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

„Dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în Moldova şi în Țara Românească, în anul 1859, a reprezentat un moment de asumare a identității românilor, care vorbeau aceeaşi limbă, urmau aceleaşi tradiții şi cunoşteau aceeaşi istorie.

Idealul unirii, promovat de generaţia paşoptistă şi născut din dorinţa românilor din cele două principate de a reprezenta un singur popor, este astăzi una dintre valorile pe care, ca națiune, le păstrăm vii în tot ceea ce ne reprezintă: limbă, istorie, conşiință, lege”, a transmis deputatul liberal.

Tudor Polak le-a adresat vasluienilor urările sale cu această ocazie: „Uniți putem face fapte mari. La un secol şi mai bine de jumătate de la Unirea Principatelor Române, noi suntem generația care a cunoscut România mare, independentă şi modernă. Pentru asta, un prim omagiu trebuie să îl aducem generațiilor care au luptat cu înflăcărare pentru identitatea noastră națională. Unirea a fost şi este în sufletele românilor, indiferent unde se află aceştia! La mulți ani, români!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.