Orașul Negrești nu va avea spital, dar va avea un cabinet de recuperare

Orașul Negrești va continua să nu aibă un spital, dar va avea un cabinet de recuperare. Săptămâna aceasta primarul a participat la inaugurarea cabinetului de recuperare medicală KineFit. „O investiție privată cu fonduri europene. Primăria a închiriat un spațiu din clădirile fostului spital, iar Adriana și Dragoș au făcut ceva extraordinar. Un exemplu de cum se pot transforma aceste spații”, a spus edilul.

Orașul Negrești nu are spital din 2011. În februarie 2011, Ministerul Sănătăţii a decis închiderea spitalului din oraş, a cărui clădire, de patru etaje, fusese finalizată în 2005, după ce statul investise 4,5 milioane de euro în construcţie şi peste un million de euro în aparatura medicală. Motivul invocat atunci a fost rentabilitatea. Spitalul, care deservea 50.000 de localnici, avea „doar” 500 de internări pe lună. În ciuda protestelor localnicilor, pe uşa spitalului s-a pus lacătul. În ciuda promisiunilor autorităţilor judeţene şi a politicienilor care asigurau populaţia din zonă că vor face diligenţele necesare pe lângă autorităţile centrale, spitalul din Negreşti nu s-a mai redeschis nici până astăzi.

Potrivit estimărilor din anul trecut, aproximativ un milion de euro este necesar pentru pentru a repara ce s-a stricat în ultimii cinci ani.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui au anunţat de-a lungul ultimilor ani mai multe proiecte care vizau transformarea spitalului din Negreşti fie într-o secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, fie într-un Spital de bolnavi cronici, fie într-un azil de bătrâni. Toate însă au rămas la stadiul de promisiune, fiind invocată lipsa fondurilor.

Acum, orașul a făcut un mic pas spre o îmbunătățire a asistenței medicale în oraș: un cabinet de recuperare medicală. „Luni am participat la deschiderea cabinetului de recuperare medicală KineFit din Negrești. O investiție privată cu fonduri europene. Primăria a închiriat un spațiu din clădirile fostului spital, iar Adriana și Dragoș au făcut ceva extraordinar. Un exemplu de cum se pot transforma aceste spatii. Felicitări și mult succes!”, a scris primarul Cristinel Rusu pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.