Negreștenii, invitați să-și dea cu părerea despre bugetul local pe 2023

În această săptămână, Primăria Negrești a publicat proiectul de buget local al orașului pentru anul 2023 și îi invită pe contribuabili să vină cu propuneri, sugestii sau recomandări în privința cheltuielilor ce vor fi făcute, în special la capitolul investiții.

Pe data de 11 ianuarie, reprezentanții Primăriei Negrești au publicat în dezbatere publică proiectul de buget local al orașului pentru anul 2023. Așa cum e normal, cetățenii sunt invitați să contribuie cu păreri legate de modul în care urmează să se cheltuiască banii ce vor intra în visteria orașului, în special în privința investițiilor planificate a se realiza în acest an.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, Primăria orașului Negrești a iniţiat procedura de consultare publică privind proiectul bugetului local al oraşului Negreşti pentru anul 2023. În acest context, am procedat la afişarea la sediul Primăriei oraşului Negreşti, în spaţiu accesibil publicului, a documentaţiei privind bugetul local la orașului Negreşti pentru anul 2023. Concomitent, am realizat afișarea documentelor pe pagina de internet a instituției – www.negresti.ro. Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, în perioada 12-26 ianuarie 2023, pe adresa: Primăria oraşului Negreşti, strada Nicolae Bălcescu, nr. 1, județul Vaslui, 735200. Prezentul proiect de buget va suporta modificări ca urmare a propunerilor ce vor fi făcute, cât și a comunicărilor de către ANAF a sumelor defalcate din TVA, a cotelor din impozitul pe venit, a sumelor cuvenite pentru finanțarea unităților de învățământ, a sumelor cuvenite pentru finanțarea cheltuielilor cu indemnizațiile persoanelor cu handicap și cu indemnizațiile însoțitorilor. De asemenea, în funcție de finanțarea obiectivelor de investiții din execedentul anului 2022, și programul obiectivelor de investiții va suporta modificări. Propunerile și recomandările pot fi transmise și la sediul Primăriei oraşului Negreşti – Registratură, respectiv în format electronic pe adresa de e-mail inforpnegresti@gmail.com”, se arată în anunțul publicat pe pagina de internet a primăriei.

În ceea ce privește bugetul pentru 2023, totalul veniturilor estimate se ridică la 31.345.330 lei. Cei mai mulți bani provin din sume defalcate din TVA de la bugetul de stat (11.559.000 lei). În ordine descrescătoare, urmează subvențiile de la bugetul de stat (7.667.200 lei), cotele și sumele defalcate din impozitul pe venit (6.309.000 lei), impozitele pe clădiri, mașini și terenuri (1.520.600 lei), etc.

Bugetul cheltuielilor aferente anului 2023 este estimat la suma de 29.297.551 lei, sumă din care 10.410.490 lei vor fi direcționați către plata cheltuielilor de personal, iar 4.787.991 lei către achiziția de bunuri și servicii. Pentru plata ajutoarelor sociale se vor aloca 2.078.000 lei, etc.

Persoanele care vor să studieze mai în detaliu proiectul de buget aflat în dezbatere publică îl pot găsi la următorul link: https://negresti.ro/consultare-publica-privind-proiectul-bugetului-local-al-orasului-negresti-pentru-anul-2023/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.