Încep lucrările de modernizare la Grădinița nr. 2 Bârlad

În curând, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Bârlad va intra într-un amplu proces de modernizare și extindere ce se va întinde pe durata unui an. Lucrările sunt prevăzute într-un proiect finanțat cu fonduri europene, inclus în obiectivul de investiții „Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și recreative în municipiul Bârlad”.  

Valoarea investiției se ridică la peste 7,1 milioane de lei fără TVA, lucrările urmând să fie executate de Asocierea SC Urban Proiect – SC Electricopet SRL – SC KTZ Edil Internațional SRL, care, chiar înainte de Crăciun, a fost desemnată câștigătoarea licitației. Deocamdată, pe 10 ianuarie, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor, urmând ca, în perioada imediat următoare, să fie emis ordinul de începere a lucrărilor, să fie făcută organizarea de șantier și să să treacă efectiv la execuție.

„Iată că mai facem un pas considerabil în procesul de îmbunătățire și adaptare la standarde civilizate a condițiilor din învățământul bârlădean, pe care l-am început încă din 2016. Copiii care merg acum la Grădinița nr. 2, precum și generațiile viitoare care vor frecventa această unitate, se vor putea bucura de o clădire și mai mare decât cea existentă, cu funcțiuni moderne, bine utilată cu echipamente și materiale care asigură confort maxim și reducerea cheltuielilor. Clădirea grădiniței este construită în anii ’70 și, la fel ca cele mai multe unități de învățământ din Bârlad, nu a beneficiat niciodată de reabilitare”, au precizat reprezentanții Primăriei Bârlad.

Potrivit acestora, termenul de execuție este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Clădirea, care are acum o suprafață construită de 693 mp, va fi extinsă cu un nou corp, de 143 mp. Va fi termoizolată la interior cu vată minerală de 25 cm și la exterior cu vată bazaltică de 12,5 cm. Vor fi montate panouri solare și fotovoltaice, așa încât comunitatea locală nu va mai plăti niciun leu pentru curentul electric. Va fi construită o nouă șarpantă, un nou acoperiș, fundația va fi hidroizolată, vor fi înlocuite ferestrele și ușile cu unele din termopan pe cadre din aluminiu. De asemenea, vechile corpuri vor fi recompartimentate, vor fi refăcute căile de acces și aleile exterioare, parcul de joacă etc.

Grădinița are șapte grupe, găzduiește 140 de copii și are un personal format din 21 de persoane.

1 COMENTARIU

  1. God, why do you need so much money just for a modernization of a kindergarten?????? 7.1 million lei seems exaggerated to me 😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.