Doi vasluieni prinși la braconj cu aproape de 35 kilograme de pește viu

Doi vasluieni au fost prinși de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni. Polițiștii cercetează doi vasluieni care au fost prinși ca au desfășurat activități de pescuit comercial neautorizat, cu unelte de pescuit interzise de lege.

Pe 22 ianuarie, în jurul orei 07:20, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni a a interceptat și oprit pentru control, pe raza localității Poșta Elan, un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în România, în care se aflau doi vasluieni, cu vârste de 42 de ani și 38 de ani.
Purtatorul de cuvânt al Poliției de Frontiera Irina Mirica a declarat: „În urma controlului efectuat asupra autoturismului, colegii noștri au descoperit în portbagajul acestuia cantitatea de 34.47 kg de pește viu, specia crap, două plase de pescuit de tip monofilament cu lungimea totală de 145 m și cu dimensiunea ochiului de 7X7 cm și trei lansete cu mulinetă, a căror deținere și folosire de către persoane neautorizate este interzisă. Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au desfășurat activitatea de pescuit în barajul piscicol Poșta Elan”.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol.
Conform prevederilor legale, uneltele de pescuit, în valoare totală de 1.480 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștele a fost redat mediului natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.