Coșul de fum defect și neprotejat face alte victime

O singură cameră a rămas intactă din casa din satul Țuțcani, comuna Mălușteni, cuprinsă astăzi de flăcări. Pompierii din Bârlad și Murgeni nu au mai putut salva 80% din locuință, iar cauza probabilă este coșul de fum defect și neprotejat corespunzător.   

Pompierii din Bârlad și Punctul de Lucru Murgeni au intervenit în această după amiază cu două autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Țuțcani, comuna Mălușteni.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ 80% din suprafața locuinței și exista pericolul de propagare la întreaga casă, dar și la două anexe gospodărești. Proprietarul imobilului se autoevacuase până la sosirea echipajelor de pompieri.

După aproximativ două ore și jumătate de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să lichideze incendiul, însă nu înainte ca aproximativ 100 metri pătrați acoperiș, bunurile din trei camere și o bucătărie să fie cuprinse de flăcări. În schimb, a fost salvată o cameră de locuit, bunurile din interiorul acesteia și o anexă gospodărească.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unui coș de fum defect și neprotejat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.