Centrul Județean de Excelență Vaslui, acord de colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași

Sprijinirea elevilor vasluieni care se îndreaptă către universitatea ieșeană și integrarea lor în comunitatea academică. Sunt principalele prevederi ale acordului semnat de rectorului Universității „Alexandru Ioan Cuza” Tudorel Toader, și directorul Centrului Județean de Excelelnță Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Tudorel Toader, și directorul Centrului Județean de Ecelență, Gabriela Plăcintă au semnat un acord de colaborare între cele două instituții de învățământ.

„Noi n-am exista, dacă dumneavoastră n-ați exista. Noi n-am avea pe cine să pregătim la nivelul studiilor de licență, master sau doctorat, dacă dumneavoastră nu i-ați pregăti la nivelul învățământului preuniversitar, fapt pentru care vă suntem recunoscători”, a spus Tudorel Toader, rectorul universității ieșene.

Acordul prevede consolidarea relațiilor de cooperare academică și cultural-educațională în vederea sprijinirii elevilor vasluieni care se îndreaptă către universitatea ieșeană și integrarea acestora în comunitatea academică.

„Din județul Vaslui primim foarte mulți tineri. Anul acesta universitar sunt înscriși 2.354 de studenți care au venit din Vaslui, care reprezintă 10 la sută din numărul total de studenți, atât la licență, master, cât și doctorat. Anul trecut am avut 4.475 de absolvenți de licență, din care peste 400 erau din Vaslui la licență și 174 la masterat, 15 la doctorat. Asta înseamnă, într-o medie generală, că 10-12 la sută dintre studenții noștri provin din județul Vaslui. Mai avem și formarea continuă, unde profesorii din Vaslui vin. Anul trecut am avut 69 de profesori din Vaslui veniți la perfecționare”, a mai spus Tudorel Toader.

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași a apreciat studenții proveniți din județul Vaslui, pe care îi consideră foarte inteligenți și dornici să învețe.

„Îi apreciem foarte mult. Eu țin cursuri și toate activitățile pe care le desfășoară în mod normal un profesor de zeci de ani și permiteți să spun că o apreciere deosebită o am pentru cei care provin din zona dumneavoastră, care sunt determinați, curați, dornici să învețe și foarte inteligenți. Te uiți în ochii lor și sclipesc. Îți dai seama care are în el sâmburele acela de excelență, care are voință și capacitatea de a se dezvolta și de a contribui la evoluția lui ulterioară”, a mai spus rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.