A fost turnat primul strat de asfalt pe șoseaua de centură a Bârladului!

Vești bune pentru șoferi! A fost turnat deja primul strat de asfalt pe întregul traseu al Variantei de Ocolire (VO) a Bârladului! Anunțul a fost făcut chiar ieri, 23 ianuarie, de către reprezentanții constructorului care a preluat contractul privind execuția lucrărilor la investiția așteptată de bârlădeni de zeci de ani.

„Lucrările la Varianta de Ocolire a Bârladului continuă în ritm alert. Am turnat primul strat de asfalt la sfârșitul anului trecut, iar de la începutul anului am lucrat la relocarea unor conducte de apă și am continuat lucrările de structură pentru poduri și podețe. La finalul lucrărilor de execuție, noul tronson va fi conectat la infrastructura existentă, cu profil de drum național, permițând devierea traficului de tranzit în exteriorul localității. Acesta va avea o lungime totală de 11,281 kilometri, o lățime platformă de 10 metri, 4 poduri, 3 pasaje, 4 intersecții, 24 de podețe și două parcări de scurtă durată”, au transmis reprezentanții SC Concelex SRL București, antreprenorul care a preluat lucrarea încă din iulie 2022.

Reamintim că VO Bârlad este formată dintr-un segment distinct și anume Varianta de Est, ce se desfășoară între DN 24, la intrarea în Barlad, și DN 24, la ieșirea din Bârlad spre Vaslui. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 189.667.269,13 lei, după ce a fost suplimentată la finele lui decembrie 2020 cu mai mult de 3 milioane de lei. Din total, 85% reprezintă contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (136.514.287,24 lei), iar 15% este cofinanțarea beneficiarului (24.090.756,56 lei).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.