Oprit cu cartușe de vânătoare la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Vama Albița cercetează un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova în autoturismul căruia lucrătorul vamal s-au descoperit 271 cartușe de vânătoare.

Pe 21 decembrie, în jurul orei 17.20, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei un bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, de 41 de ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, lucrătorul vamal a descoperit într-o cutie, aflată în portbagajul autoturismului, 271 de cartuşe de vânătoare diferite calibre.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că nu are cunoștință despre existența sau proveniența cartușelor, presupunând că au fost uitate de proprietarul mijlocului de transport. Bărbatul a mai spus că el trebuia doar să preia o platformă din România şi să o transporte în Republica Moldova.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, iar cartușele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.