Echipele de robotică de la trei licee din Bârlad, unul din Vaslui și unul din Huși, înscrise la concursul FIRST Tech Challenge Romania

Echipele de robotică ale Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui și Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși se numără printre cele 181 de echipe de liceu înscrise din întreaga țară și din Cipru, Cehia, Grecia, SUA, Republica Dominicană, Muntenegru și Tailanda la cel mai important concurs național de robotică adresat liceenilor.

În cursul lunii decembrie, au fost date publicității echipele de robotică din țară înscrise în Turneele regionale de calificare din cadrul concursului național de robotică FIRST Tech Challenge Romania, aflat la cea de-a șaptea ediție. Competiția se adresează liceenilor și este organizată de Asociația „Nație prin Educație”. Cele două Turnee regionale vor avea loc la Universitatea Politehnică din București și sunt programate pentru luna februarie 2023.  

Pentru Regionala 1, ce se va desfășura între 13-15 februarie, s-au înscris 91 de echipe de robotică în principal de la licee din județele Moldovei, dar și din Arad, Timișoara, Sibiu, București, Dej, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureș, Voluntari, Deva, Oradea, Slobozia, Urziceni, Zalău, Negrești-Oaș, Târgu Jiu, Calafat, Călărași, Câmpina, Găești, Târgoviște, Pechea, Constanța, Gherla, Sighetu Marmației. Patru dintre ele provin din Cipru, Cehia, Grecia și SUA.

La această regională, județul Vaslui va fi reprezentat de trei echipe de robotică de la tot atâtea licee din Bârlad. Acestea sunt: „Inorog Team Ro152” din cadrul Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, „Virtual Wolves Ro165” a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” și „Motion Bot Ro198” de la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”.

Pentru Regionala 2, ce se va desfășura între 17-19 februarie, s-au înscris 90 de echipe, în principal din celelalte regiuni ale țării, precum și din Republica Dominicană, Grecia, Muntenegru și Tailanda. Printre acestea se regăsesc și două din județul Vaslui, respectiv „Rolerbot Ro099” din cadrul Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui și „Quasar Robotics Ro127” de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși.

Echipele care vor obține cel mai mare punctaj la cele două turnee regionale se vor califica la etapa națională a competiției, ce se va desfășura tot la București, însă în perioada 10-12 martie 2023.

Trebuie spus că, cel puțin în ultimii 2-3 ani, echipele de robotică ale liceelor din Bârlad și Huși s-au calificat și chiar au obținut premii la faza națională a concursului, la diferite secțiuni ale competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.