Trei alerte false cu bombă înregistrate în municipiul Vaslui săptămâna trecută

Trei alerte false cu bombă au fost înregistrate, săptămâna trecută, în municipiul Vaslui. Din fericire, toate s-au dovedit a fi doar niște glume proaste. Acestea, însă, așa cum observă autoritățile, nevoite să se mobilizeze, perturbă activitatea spațiilor și instituțiilor amenințate și se înmulțesc.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, alertele au fost trimise pe adresa de e-mail a Poliţiei Locale.

„În ultimele 24 ore, IPJ Vaslui a fost sesizat de Poliţia Locala Vaslui de trei ori, la diferite ore, cu privire la faptul că a primit, pe adresa de email a unităţii, mesaje de ameninţare referitoare la amplasarea unor materiale explozive la diferite locaţii de pe raza municipiului Vaslui. În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor”, au transmis reprezentanţii IPJ Vaslui.

Prima amenințare a venit miercuri noaptea, în jurul orei 24:00, când Poliția Locală a fost informată că o bombă a fost amplasată la Școala generală nr. 6 „Mihai Eminescu” din municipiul Vaslui. La acea oră, în interiorul instituției de învățământ nu se afla decât paznicul, el fiind evacuat din clădire, în vreme ce o echipă de pirotehniști a cercetat prin toate sălile de clasă până să concluzioneze că amenințarea nu fusese decât o glumă proastă. A doua zi, joi, la primele ore ale dimineții, o amenințare cu bombă a vizat sediul Băncii Comerciale Române de pe strada Traian. Pirotehniștii și-au făcut din nou datoria îndeplinind toate procedurile pentru aceste cazuri pentru a ajunge la aceeași constatare: cineva a făcut din nou o glumă proastă. Apoi Poliția Locală a primit altă amenințare cu bombă, de data aceasta pentru Piața Traian, care a fost din nou minuțios inspectată de către pirotehniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.