Țigări și alcool ascunse în compartimentul pentru bagaje al unui microbuz

Poliţişti de frontieră vasluieni au descoperit, în urma unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu bunuri accizabile, ţigări şi 237 de litri bături alcoolice de proveniență Republica Moldova, ascunse în diverse colete în compartimentul pentru bagaje al unui microbuz.

Pe 20 noiembrie, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei Frontieră Vaslui au organizat şi desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu bunuri accizabile în zona de responsabilitate.

Pe timpul acţiunii desfăşurate, în jurul orei 23.00, a fost oprit pentru control, pe ruta Huşi-Iaşi, pe direcţia localităţii Râşeşti, un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, condus de un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, de 36 de ani.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport şi persoanei, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în bagajele proprii ale şoferului câteva pachete de ţigări cu timbre de acciză al Republica Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la faptul că în mijlocul de transport în cauză ar putea fi ascunse şi alte bunuri accizabile, poliţiştii de frontieră au condus mijlocul de transport şi persoana la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei Frontieră Vaslui, în municipiul Huşi, pentru efectuarea unui control amănunţit.

În urma controlului, s-a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în compartimentul pentru bagaje al microbuzului, disimulată în diverse colete, cantitatea totală de 237 de litri de băuturi alcoolice (vinuri și băuturi spirtoase), de proveniență Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor în valoare totală de 3.980 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.