Și-a cumpărat un permis de conducere fals cu 250 de euro, pentru a munci în UE

Pentru că i s-a ivit ocazia să muncească în Uniunea Europeană, un basarabean și-a cumpărat, cu 250 de euro, un permis de conducere fals, cu care a încercat să treacă frontiera pe la Vama Albița. Polițiștii de frontieră l-au descoperit și acum în cercetează pentru săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Pe 23 noiembrie, în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din ţară, conducând un microbuz, un bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova, de 25 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au descoperit asupra bărbatului, ascuns în portdocumentul său, un permis de conducere similar celor emise de autorităţile din Republica Moldova, având datele sale de identificare.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul de conducere descoperit nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în anul 2020, ivindu-se posibilitatea de a lucra în țări ale Uniunii Europene ca șofer profesionist, a procurat documentul descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date de identificare nu şi le aminteşte, contra sumei de 250 de euro.   

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.