Proiect pentru a atrage tinerii spre muzica folk și lectura cărților

Pe parcursul a două luni, cei din Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui și-au dat întâlnire cu peste 500 de tineri vasluieni într-o cafenea din ora unde aceștia au primit o carte, o pizza și un suc. Totul s-a întâmplat în cadrul proiectului „Cultura tinerilor exprimată prin muzică și carte”, derulat de asociație, prin care s-a urmărit atragerea tiinerilor spre muzica folk și lectura cărților.

Proiectul „Cultura tinerilor exprimată prin muzică și carte”, ajuns la final, a fost co-finanțat de Primăria municipiului Vaslui și fost derulat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, de Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui, cu sprijinul Protopopiatului Vaslui, în perioada septembrie – octombrie 2022.

Prin proiect, asociația a urmărit atragerea unor grupuri de tineri, elevi de liceu din Vaslui, către muzica folk și lectura cărților. În acest scop, activitățile proiectului au constat în întâlniri cu câte un grup de elevi de la fiecare liceu din Vaslui, la o pizzerie din oraș, unde, într-o atmosferă familiară lor, după orele de curs, au primit fiecare, gratuit, câte o pizza și o carte cu conținut moral-religios. Volumul a fost prezentat de către un invitat special, cu care elevii au putut intra apoi în dialog.

Cărțile prezentate au fost „Adolescența: călătoria care te formează. Pentru o mai bună cunoaștere a adolescenței”, de Nectarie, Mitropolitul Argolidei, apărută la editura Egumenița, și „Cum îţi sunt gândurile, aşa îţi este şi viaţa”, a Starețului Tadei de Vitovnița, apărută la Editura Predania.

În cadrul aceluiași proiect, la Așezământul social „Sfinții Adrian și Natalia”, din Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Vaslui, 20 de tineri liceeni au urmat cursuri de muzică folk, sub îndrumarea doamnei profesoare Mihaela Flueraș.

„În cadrul acestui proiect ne-am întâlnit cu aproximativ 500 de elevi liceeni din Vaslui, în decursul a două luni, într-o cafenea din Vaslui, unde au primit o carte, o pizza și un suc. Preotul invitat a prezentat cartea, după care a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri privind locul tânărului în Biserică și credința în viața sa. Tot în cadrul acestui proiect s-a organizat și un curs de chitară. Mulțumim foarte mult Primăriei Vaslui și domnului primar Vasile Pavăl, pentru ajutorul financiar, Inspectoratului Școlar Vaslui și doamnei inspector general Cristiana Botan, doamnei inspector de Religie Monica Mocanu, profesorilor de religie implicați, doamnei profesor Mihaela Flueraș pentru cursurile de chitară și, în mod special, elevilor care au participat la întâlnirile noastre”, a transmis părintele protopop Adrian Chirvasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.