Primele sancțiuni pentru petarde

Poliția Locală din municipiul Vaslui a sancționat doi adolescenți vasluieni care foloseau petarde în zona Teatrului de Vară. Din păcate sunt doar primele sancțiuni, pentru că suntem abia la începutul iernii. În fiecare an, municipiul Vaslui pare că se transformă în teatru de război, vasluienii fiind speriați de tineri care înțeleg să se „distreze” aruncând cu petarde.

Polițiștii locali vasluieni au sancționat doi adolescenți, de 14 ani, care foloseau petarde, pentru a se „distra”, speriindu-i pe trecători. Pe 22.11.2022, în jurul orei 19.00, echipajul de poliție locală aflat în serviciul de patrulare, în zona Teatrul de Vară, a surprins doi tineri în timp ce utilizau petarde, tulburând liniștea publică.

Polițiștii locali i-au legitimat pe cei doi adolescenți, care au domiciliul în municipiul Vaslui, dar le-au întocmit și procese-verbale de contravenție, și, mai mult, le-au informat părinții despre fapta comisă.
„Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, înștiințăm tinerii municipiului Vaslui cu privire la faptul că, folosirea materialelor pirotehnice, inclusiv a petardelor, și tulburarea liniștii cetățenilor sunt interzise de normele legale în vigoare”, au avertiat cei de la Poliția Locală.
„Deoarece, din experiența anilor anteriori, această perioadă este specifică acțiunilor de tulburare a ordinii publice prin folosirea petardelor, conducerea Poliției Locale Vaslui va intensifica activitățile de patrulare și cu polițiști locali în civil, pentru a preîntâmpina și descuraja utilizarea materialelor pirotehnice, prin depistarea și sancționarea persoanelor care dețin, comercializează și folosesc astfel de materiale pirotehnice, cu încălcarea prevederilor legale”, au mai transmis polițiștii locali.
„Pe acestă cale apelăm la spiritul civic al cetățenilor și îi rugăm ca, de fiecare dată când constată aspecte de natura celor expuse mai sus, să apeleze de îndată Dispeceratul Poliției Locale Vaslui la numerele de telefon: 0745376704, 0235/315756, pentru a se interveni cu operativitate în luarea măsurilor care se impun”, comunică Poliția Locală Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.