Patru vasluieni depistați de Inspecția Muncii muncind la negru

În urma celor 108 controale efectuate de inspectorii de la Inspecția Muncii în luna octombrie au fost sancționați 40 de angajatori. Au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, 20 de amenzi, dintre care 18 angajatorilor și două persoanelor fizice.

În luna octombrie, inspectorii Inspecției Muncii au efectuat 108 controale, 40 controale având ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 40 angajatori, fiind aplicate 40 sancțiuni contravenționale, 20 de amenzi dintre care 18 aplicate angajatorilor, 2 aplicate persoanelor fizice. Valoarea totală a amenzilor fiind 402.500 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 235 de măsuri de intrare în legalitate.

În luna octombrie au fost sancţionati pentru muncă nedeclarată, un numar de 4 angajatori fiind identificate 4 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna octombrie fiind de 80.000 lei.

Tot luna trecută, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat vizite de inspectie la 51 de angajatori şi au încheiat 51 de procese verbale de  control. Au fost constatate 75 de neconformităţi. Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 33 de angajatori, fiind aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi 3 sacţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 19.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.