Iluminatul stradal din comuna Tutova se modernizează

În această săptămână, au fost demarate lucrările la investiția ce vizează modernizarea sistemului de iluminat public din comuna Tutova, astfel că, în scurt timp, străzile din satele componente ale comunei vor beneficia de corpuri de iluminat ecologic, mai performant și la costuri mai mici. Anunțul a fost făcut chiar luni, 31 octombrie, de primarul Ion Corciovă, care a precizat că investiția este finanțată prin Administrația Fondului pentru Mediu.

„Sistem de iluminat public stradal modern, mai puțin poluant și mai ieftin! Astăzi (31 octombrie, n.r.) a fost demarată acțiunea de schimbare a corpurilor de iluminat public din comuna Tutova. Acțiunea face parte din proiectul finanțat de către Administrația Fondului pentru Mediu, proiect câștigat în anul 2021. Obiectul proiectului vizează modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED şi achiziţionarea şi instalarea sistemului de telegestiune (sistem de monitorizare, comandă şi transmisie de date) aferent obiectivului de investiţii”, a transmis edilul prin intermediul contului său de pe rețelele sociale.

„În contextul creșterii prețului la energie electrică și nu numai, suntem obligați să găsim soluții prin care să corectăm consumul de energie privind iluminatul stradal. Astfel, fiecare corp de iluminat va putea fi pornit/oprit sau i se va regla intensitatea luminoasă atât în mod automat, conform unor programe prestabilite și/sau a unor senzori, cât și în mod manual. De asemenea, sistemul de telegestiune va permite reglarea fluxului luminos pe grupuri de corpuri de iluminat (spre exemplu pe străzi sau zone).

Implementarea acestui proiect are loc într-un moment în care avem cu adevărat nevoie de soluții pentru a reduce semnificativ cheltuielile, având în vedere facturile din ultima perioadă”, mai scrie Corciovă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.