Episcopia Hușilor a demarat ediția 2022 a caravanei „Dar de Crăciun”

După ce, în decembrie 2021, mai mult de 4.000 de copii sărmani din întreg județul au primit pachete cu îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri, produse de igienă și sanitare, Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă”, își propune să continue și în acest an caravana „Dar de Crăciun”. În acest sens, cere sprijinul tuturor persoanelor fizice și juridice care pot să contribuie cu sume de bani sau produse să se alăture demersului umanitar.

Așa cum ne-am obișnuit de ani buni, Episcopia Hușilor continuă să organizeze tot felul de campanii umanitare menite să ajute copiii sărmani din județ. Acum, pentru că ne apropiem cu pași repezi de luna cadourilor, Episcopia a demarat ediția 2022 a caravanei „Dar de Crăciun”, ce va fi dusă la bun sfârșit prin intermediul Asociației „Filantropia Ortodoxă”, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi. Concret, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie al Hușilor, caravana își propune să ofere celor mai sărmani copii, bătrâni și familii din județ daruri constând în pachete cu îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă și sanitare, dulciuri și multe zâmbete. Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, cadourile vor fi achiziționate în urma donațiilor ce vor fi făcute de oamenii cu suflet bun acre se vor implica activ în demersul umanitar.

„Campania «Dar de Crăciun» reunește două componente care au devenit tradiție. Prima dintre acestea este caravana «Dar de Crăciun», care colindă satele izolate ale județului Vaslui și merge direct la familiile numeroase, la copiii lăsați singuri și la vârstnicii aplecați de bătrânețe, cu darurile cele mai necesare. Familiile vizitate în perioada Crăciunului sunt atent selectate de preoții parohi din Eparhia Hușilor, din satele cele mai izolate, unde nevoile de zi cu zi apasă pe umerii împovărați ai oamenilor. A doua este «Scrisoare către Moș Crăciun» și se adresează copiilor din cadrul Centrelor de zi ale Asociației, precum și celor din familiile greu încercate, din cele trei Protopopiate ale Episcopiei Hușilor, identificați de preoții parohi, care și-au pus speranțele și dorințele într-o scrisoare către Moșul. 1.000 de copii vor primi, în curtea Catedralei Episcopale din Huși, răspuns la scrisorile transmise. Ca în fiecare an, Asociația «Filantropia Ortodoxă» Huși și prietenii săi devin Moș Crăciun pentru acești copii, pregătind cadourile ce conțin exact ceea ce au scris cei mici”, au precizat reprezentanții Episcopiei.

„Nu poate fi descrisă în cuvinte bucuria celor vizitați. Am întâlnit familii cu un trai care, pentru alți oameni, este de neconceput. Nu aveau curent electric, nici apă curentă. Despre conexiunea la internet, tabletă sau telefon, atât de comune multora dintre noi, nici nu mai vorbim. Ce ne face să continuăm acest program? Continuăm pentru că primim de la cei vizitați și sprijiniți un sentiment de împlinire, dragoste și recunoștință. Acest program face cunoscute sute de povești de viață ce rămân adânc întipărite în sufletele celor care s-au deplasat pe teren, dar și celor ce urmăresc activitatea Asociației. Până în prezent, Programul «Dar de Crăciun» a bucurat aproximativ 9.900 de suflete numai în preajma sărbătorii Nașterii Domnului. Aceste persoane au primit îmbrăcăminte, încălțăminte, produse alimentare, jucării, lenjerie, produse de îngrijire pentru nou născuți, produse de igienă, dar și sprijin financiar acolo unde situația a impus-o”, a afirmat părintele Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Oamenii cu inima deschisă spre cei în nevoi pot să contribuie la înmulțirea bucuriei și a speranței în familiile și sufletele încercate de greutăți, donând în contul în lei RO43RNCB0261160373430001, deschis la Banca BCR, filiala Huși, și în contul în euro RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU; Revolut: 0757.938.531 revolut.me/afilantropiahusi. Pentru mai multe informații, cei interesați pot suna la părintele Vladimir Beregoi (telefon 0746.894.280).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.