Burse acordate de primărie pentru studenții din Grivița

În comuna Grivița tinerii sunt, cu adevărat, sprijiniți. Primăria a insitituit bursa „Stroe Bollescu” pentru studenții comunei, recent anunțându-se începerea perioadei de înscriere. Studenții primesc burse de studiu, de 200 de lei pe lună, și de merit, 400 de lei pe lună, una dintre condiții fiind voluntariatul la activitățile primăriei.

Începând cu anul universitar 2019-2020 tinerii din comuna Grivița care urmează o facultate sunt direct sprijiniți de Primărie. Ideea ajutorului, în bani, i-a aparținut primarului Alina Iuliana Munteanu și a fost aprobată într-o ședința de Consiliu local din anul 2020. Recent primăria comunei a anunțat deschiderea perioadei de înscriere pentru bursele de studiu, care sunt în cuantum de 200 de lei pe lună, și cele de merit, care sunt în valoare de 400 de lei pe lună, banii fiind primiți de studenți în fiecare semestru, adică cinci burse acordate în fiecare semestru.

Condițiile pe care studenții trebuie să le îndeplinescă pentru a fi eligibili țin de apartenența la comunicate, să aibă domiciliul pe raza administrativ-teritorială, dar și de măsura în care dovedesc seriozitate la facultate, adică să să nu aibe mai mult de o restanţă la examene pentru perioada în care primesc bursa şi nu repetă nici un an universitar, să aibe media generală pe semestrul anterior minim 8. În plus, Primăria le cere să se implice în comunitate, una dintre condiții fiind participarea la minimum 10 ore de voluntariat în activitățile primăriei în semestrul anterior depunerii cererii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.