Autoritățile bârlădene, campanie de informare pe tema sterilizării gratuite a câinilor cu stăpân

Demarată în urmă cu aproape o lună, campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân din Bârlad nu merge prea bine, mulți dintre localnicii cu câini nefiind la curent cu acțiunea desfășurată de primărie. Din acest motiv, zilele trecute, viceprimărița Ana-Maria Vintilă și câțiva agenți ai Poliției Locale Bârlad au mers în cartierele de case din oraș și au bătut din poartă în poartă pentru a-i informa pe cetățeni despre beneficiile acestei campanii.

„Cetățenii municipiului nostru, care dețin în gospodării câini de rasă comună sau metișii acestora, sunt invitați să depună cerere la Primăria Bârlad pentru a fi programați pentru sterilizare la unul dintre cabinetele veterinare implicate în această acțiune. Este important de reținut că se asigură gratuitate numai pentru 200 de câini, după care intervențiile vor fi realizate contracost. Deoarece s-a constatat că nu toți deținătorii de câini de rasă comună cunosc beneficiile sterilizării – diminuarea riscurilor de apariție a tumorilor și infecțiilor interne, precum și prevenirea înmulțirii necontrolate și a abandonului, în cursul săptămânii trecute au fost desfășurate activități de informare directă a concetățenilor care locuiesc în cartierele de case. Astfel, polițiștii locali au însoțit pe viceprimarul Bârladului, Ana-Maria Vintilă, care a inițiat proiectul, și personalul din cadrul Direcției Edilitare a Primăriei Bârlad, ocazie cu care au fost prezentate și obligațiile ce derivă din actele normative referitoare la gestionarea câinilor. Concret, sancţiunile cu amendă pentru nerespectarea reglementărilor privind identificarea şi microciparea câinilor sunt între 2.000 – 5.000 de lei şi între 5.000 – 10.000 de lei pentru cei care nu-şi sterilizează câinii de rasă comună sau metişii acestora, potrivit Legii nr. 258/2013 pentru modificarea și completarea OUG 155/2001”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Bârlad.

„Astăzi am luat la pas străzile Dimitrie Cantemir și Vrancei, împreună cu colegii din primărie și de la Poliția Locală Bârlad, vorbind cu bârlădenii despre campania gratuită de sterilizare a câinilor din propria curte. Doar câinii de rasă comună și metișii acestora pot beneficia de subvenția de 100% din partea primăriei. Ce aveți de făcut? Completați cererea la primărie și apoi țineți legătura cu doctorul veterinar pentru programarea intervenției. Continuăm!”, a transmis viceprimărița Vintilă în cursul zilei de joi, 3 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.