A încercat să treacă frontiera cu un utilaj industrial furat din Italia

Poliţiştii de frontieră din Vama Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un utilaj industrial care figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia în urmă cu patru zile.

Pe 14 noiembrie, în jurul orei 22.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, de 33 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un utilaj industrial, marca BOBCAT, an fabricaţie 2007, cu număr de înmatriculare specific Italiei.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că atât acesta, cât şi plăcuţele de înmatriculare aplicate figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, semnalări introduse de autoritățile din  Italia la data de 11.11.2022.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat  autovehiculul în cauză din Italia, la data de 07 noiembrie a.c., achitând suma de 7.600 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 50.000 de lei, şi plăcuţele de înmatriculare au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.