10 burse pentru liceeni și 5 burse pentru studenți, scoase la concurs de Centrul Eparhial Huși

Pentru anul școlar și universitar 2022-2023, Centrul Eparhial Huși a scos la concurs 10 burse pentru elevii de licru, a câte 300 de lei lunar, și cinci burse pentru studenți, a câte 500 de lei lunar, pentru tinerii din județ cu rezultate deosebite. Bursele „Episcopul Ioachim Mareș” sunt un omagiu adus moștenirii spirituale, culturale și edilitare a primul episcop de după reactivarea Episcopiei Hușilor.

„Programul de burse poartă numele vrednicului de pomenire Episcopul Ioachim Mareș, cel prin care Eparhia Hușilor a fost reactivată în anul 1996, ca omagiu adus moștenirii spirituale, culturale și edilitare lăsate tuturor credincioșilor din județul Vaslui”, transmite Episcopia Hușilor, care a anunțat că, la inițiativa Preasfințitului Părinte Ignatie, continuă programul de burse pentru elevi de liceu și studenți „Episcopul Ioachim Mareș” și în anul școlar și universitar 2022-2023.

Bursele acordate prin acest program încurajează studiul și performanțele educaționale, fiind adresate elevilor de liceu și studenților cu rezultate școlare deosebite, care au domiciliul în județul Vaslui.

Centrul Eparhial Huși a scos, astfel, la concurs 10 burse pentru elevii de liceu, a câte 300 lei lunar, și 5 burse pentru studenți, a câte 500 lei lunar, pe parcursul întregului an școlar și universitar 2022-2023.

„Acest proiect se alătură celorlalte programe de burse sociale sau de studiu: „Brațele Părintești” (100 de beneficiari, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei), „Axios” (10 beneficiari, în parteneriat cu Asociațiile NEPSIS și AXIOS ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale) și „Sfântul Ioan Evanghelistul” (în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română din Cambridge, Marea Britanie), prin care încercăm să venim atât în sprijinul celor aflați în risc de abandon școlar, cât și a celor care au rezultate educaționale deosebite”, a mai comunicat Episcopia Hușilor.

Tototadă, Episcopia a transmis și calendarul concursului, care este următorul:

18.11.2022- 5.12.2022 – depunerea dosarelor (direct sau prin poştă la sediul Episcopiei Hușilor: Mun. Huși, Str. Ștefan cel Mare, nr.1, jud. Vaslui, CP 735100)

5.12.2022- 7.12.2022  – selecția dosarelor de către comisia de validare;

7.12.2022 – afișarea rezultatelor finale (pe site-ul episcopiahusilor.ro)

Pe același site, episcopiahușilor.ro, se găsesc și regulamentul complet al programului de burse și fișa tip de înscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.