Spitalul din Negrești mai are, totuși, o șansă

Închis în 2011, Spitalul din Negrești a fost redeschis de zeci de ori în ultimii 10 ani, dar doar prin promisiunile, solemne, ale politicienilor. Actualul primar, liberalul Cristinel Rusu, a câștigat alegerile și cu această promisiune. La jumătatea mandatului, edilul spune că își continuă demersurile și se apropie de un deznodământ pozitiv.

„Știu că așteptați vești despre demersul cu Spitalul Negrești. În data de 27.10.2022 am fost la București unde am predat către Compania Națională de Investiții toată documentația pentru proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare Spital Orășenesc Negrești, oraș Negrești, județul Vaslui”, le spune primarul orașului, Cristinel Rusu, negreștenilor, care l-au votat, la ultimele alegeri, și datorită promisiunii de a redeschide spitalul orășenesc, închis în 2011.

Acum primarul spune că urmează verificarea și evaluarea documentației depuse de el, și dacă totul este bine, în funcție de fondurile de care dispune Compania Națională de Investiții, se va realiza proiectarea, licitația și execuția lucrărilor. „Demersul este unul complex care necesită timp și resurse mari”, completează edilul, care ține să reamintească demersurile pe care le-a făcut până acum pentru redeschiderea unității medicale: „Vă reamintesc demersurile făcute până acum: 17.11.2020 – solicitare către DSP Vaslui pentru promovarea proiectului, 20.11.2020 – răspunsul DSP Vaslui prin care se recomanda structura organizatorică a Spitalului, 24.11.2020 – solicitare către CNI pentru introducerea în Lista Sinteză a acestui obiectiv, 19.02.2021 – adresa CNI privind acceptul de introducere în Lista Sinteză, 22.04.2021 – adresa CNI în care se solicita documentația și studiile necesare în vederea predării amplasamentului, August 2021 – februarie 2022 licitație achiziție publică, rezolvarea contestațiilor în instanță, Februarie 2022 – septembrie 2022 întocmirea documentației și a studiilor pentru promovarea investiției, 20.10.2022 – HCL nr. 147 privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A., a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii „Reabilitare, modernizare și dotare Spital Orășenesc Negrești, Oraș Negrești, Strada Decebal, Nr. 5, județul Vaslui”, 27.10.2022 – predarea documentației și a studiilor către CNI”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.