Negreștenii, așteptați cu cererile pentru ajutor de încălzire

De pe 17 octombrie, locuitorii orașului Negrești sunt așteptați la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei pentru a depune cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței.

Primăria orașului Negrești a anunțat că, începând cu 17 octombrie 2022, Direcția de Asistență Socială din cadrul instituției așteaptă depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie conform Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Cererile trebuie să cuprindă o declarație pe propria răspundere, care poate fi ridicat de la sediul Direcției de Asistență Socială sau descărcat de pe site-ul instituției https://www.dasnegresti.ro/.

Cererile însoțite de actele doveditoare se depun la Direcția de Asistență Socială Negrești, strada Păcii nr. 1.

Potrivit actului normativ mai sus menționat, familiile și persoanele singure ale căror venituri sunt de până la 1.386 lei/membru de familie în cazul familiei sau 2.053 lei în cazul persoanei singure pot beneficia (inclusiv cumulat) de următoarele tipuri de ajutoare:

– ajutoare pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi și/sau petrolieri;

– suplimentul pentru energie.

Explicații despre criteriile pentru a beneficia de cele două ajutoare, care este valoarea acestora și modalitatea de accesare, se pot găsi la adresa https://bit.ly/3C8NjLm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.